DSV Argeș reabilitează sediul administrativ și laboratorul de analize

de | 11.04.2024 12:10 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș reabilitează sediul administrativ și laboratorul de analize. Este vorba de un proiect ce presupune eficientizarea energetică, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Documentația a fost lansată pentru licitație săptămâna trecută, data finalizării implementării proiectului fiind 30 iunie 2026.

Sediul administrativ, pe o suprafață desfășurată de 322 mp, va fi reabilitat, rezultatele așteptate fiind reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire, reducerea consumului anual de energie primară și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Valoarea totală a proiectului cu TVA este de 2.453.230,67 lei. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de 943.140,09 lei, valoarea eligibilă prin PNRR fără TVA fiind de 792.554,70 lei.

De asemenea, și pentru laboratorul de analize al DSVSA Argeș au loc lucrări de renovare integrată, pentru eficientizarea energetică, reducând astfel consumul de energie pentru încălzire, consumul de energie primară și emisiile de gaze cu efect de seră. Valoarea totală a proiectului cu TVA este de 7.324.839,54 de lei. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile a proiectului este de 3.521.837,42, valoarea eligibilă prin PNRR fără TVA fiind de 2.959.527,24 lei.

Este un proiect de aproape 1 milion de euro, prin care reabilităm laboratorul sanitar veterinar, cele trei etaje, parter, etajul 1, etajul 2. Asta înseamnă izolare termică la exterior, schimbare la toată tâmplăria, pe planșeu se pun pompe de căldură, pentru reducerea cheltuielilor cu energia termică, pardoseala se izolează termic, se refac toate instalațiile sanitare și cele termice și se montează panouri fotovoltaice. Aceleași lucruri se întâmplă și cu clădirea de birouri. Vor fi lucrări ample și va fi nevoie de relocare, însă vrem să rămânem funcționali și în această perioadă. Vreau să nu fie nevoie să redirecționăm către alte județe agenții economici care sunt arondați în zonă, să vină tot aici. Vom găsi, cu siguranță, cele mai bune soluții”, a declarat pentru publicația „Ancheta” Sorin Sorescu, directorul DSV Argeș

 

Foto: ediția tipărită

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primari cu nume grele au renunțat să mai candideze în 2024!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DSVSA Argeș

Ultimele articole