Schimbare radicală în școlile din Albeștii de Argeș

de | 11.04.2024 11:25 | Rural, Administrație, Politic

În viitorul apropiat, toate unitățile de învățământ din localitatea Albeștii de Argeș vor fi dotate cu echipamente IT de ultimă generație, dar și cu mobilier nou și menit să asigure confortul elevilor. După cum a anunțat primarul Gabriel Popa, licitația pentru lotul care cuprinde dotările tehnice din cadrul proiectului finanțat prin PNRR s-a finalizat. A fost semnat contractul cu firma care a avut cea mai bună ofertă la echipamentele IT și urmează licitația pentru partea de mobilier. ”Prin acest proiect vom avea în toate școlile dotări de ultima generație pentru toate laboratoarele, pentru toate disciplinele și un confort sporit”, a explicat primarul comunei Albeștii de Argeș.

Veștile bune continuă! Tot pe partea de educație, primarul Gabriel Popa ne-a declarat că a fost finalizată și procedura de licitație în urma căreia a fost desemnată firma care va răspunde de realizarea lucrărilor cuprinse în proiectul de eficientizare energetică și modernizarea Școlii Albești Ungureni, investiție ce se realizează tot prin PNRR.

Pe lângă investițiile în sistemul local de învățământ, se continuă și cele la nivel de infrastructură rutieră. Investiția derulată cu fonduri accesate prin Programul ”Anghel Saligny” este realizată în proporție de 50%. Până la începerea sezonului estival, primarul Gabriel Popa este optimist și crede că se vor mai finaliza alte 4-5 străzi. În total, proiectul prevede modernizarea a 11,5 km de drumuri locale. În paralel, din fonduri de la bugetul local, se realizează și amenajarea de trotuare de-a lungul drumului național, pentru ca și pietonii să beneficieze de condiții de deplasare care să ofere siguranță.

 

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AZI are loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Albeștii de Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albeștii de Argeș | Gabriel Popa