Primari cu nume grele au renunțat să mai candideze în 2024!

de | 11.04.2024 09:41 | Din ediția tipărită, Administrație, Importante, Județean

O serie de primari cu state vechi de plată și-a anunțat retragerea din lupta electorală cu două luni înainte de alegerile locale. Unii dintre ei și-au justificat gestul. Alții au anunțaț doar susținerea pentru alt candidat. Nu lipsesc nici schimbările spectaculoase de tabere politice, iar acesta este doar începutul!

1. Ionel dulama - Primari cu nume grele au renunțat să mai candideze în 2024!

Ionel Dulamă de la Rucăr spune STOP după două decenii

Stăpân absolut al administrației publice locale într-una dintre cele mai înstărite localități ale Argeșului, Rucăr, Ionel Dulamă se retrage din prima linie din cauza unor probleme serioase de sănătate. Acum, bătălia se va duce între candidatul pe care domnia-sa și cei din echipa PSD îl susțin, respectiv Marian Boncoi, și viceprimarul în funcție, Ion Pârnuță, care a trecut de la PSD la PNL. Dulamă își ia adio de la Primărie după cinci mandate, adică după două decenii petrecute în fruntea localității.

Proca

Florin-Bogdan Proca pleacă după trei mandate la Berevoești

Un alt mesaj care a șocat administrația argeșeană vine dinspre Berevoești. După trei mandate, primarul Florin Proca a anunțat pe rețelele de social-media că se retrage.

A fost o hotărâre grea, cu emoții și trăiri, dar este o decizie strict personală fără a exista alte motive (juridice sau de altă natură) sau o altă apartenență politică. Acest moment nu este un pas în spate, voi rămâne lângă echipa din care fac parte și o voi susține cu mândrie, pentru că este o echipă puternică, formată din oameni și pentru oameni. Acum, la finalul celui de-al treilea mandat de primar, mă consider mulțumit de activitatea mea, de tot ce am realizat în cei 12 ani aflat în fruntea primăriei. Astăzi, sunt împlinit că am reușit să fac echipă cu fiecare dintre dumneavoastră și acum putem privi în urmă cu plăcere. Dacă consider aceste clipe momentul de bilanț pentru întreaga mea activitate, rezultatele sunt pozitive atât pe plan politic, cât și administrativ, fapt care îmi demonstrează că toate promisiunile mele au fost obligații îndeplinite.

 

Pe viitor îmi doresc să acord o mai mare atenție familiei și parcursului meu personal, fapt pentru care am convingerea că îmi înțelegeți pe deplin decizia. Personal, vă voi respecta continuu și vă consider o parte importantă din acest capitol, din viața mea. Vă mulțumesc pentru tot ce am învățat de la fiecare dintre dumneavoastră, vă asigur în continuare de tot respectul și aprecierea mea și vă garantez că toată viața vă privesc ca fiind o familie, o familie unită pentru comunitatea în care trăim.”, este mesajul încă primarului în funcție, Florin Proca.

Acum trei mandate, Proca era cel mai tânăr primar din România (avea 24 de ani) și își succeda tatăl la comanda administrației locale.

Cu locul de candidat rămas vacant, PSD iese la luptă pentru Berevoești cu viceprimarul Ionel Mazilu, deja desemnat candidat.

3. Dragos Boncea - Primari cu nume grele au renunțat să mai candideze în 2024!

Dragoș Boncea se retrage la Poienarii de Argeș

Nici în administrațiile liberale nu au lipsit surprizele, cea mai recentă venind, săptămâna trecută, de la Poienarii de Argeș. Primarul de 80% al PNL, Dragoș Boncea, a anunțat la rândul său că nu va mai candida pentru un nou mandat. Îl susține pe secundul său, viceprimarul Cornel-Constantin Panțeru, care intră în competiție din partea PNL. Dragoș Boncea nu și-a explicat public decizia.

4. Dumitru Voicu copy - Primari cu nume grele au renunțat să mai candideze în 2024!

La Micești, s-a apus domnia lui Mitică Voicu

După 32 de ani de domnie absolută asupra Miceștiului, pesedistul Dumitru Voicu nu va mai candida. Primarul s-a retras sau… a fost retras și e înlocuit în alegeri de PSD de președintele organizației locale, Nicolae Olteanu, personaj controversat din localitate. Acesta din urmă se luptă de la egal la egal cu candidatul AUR, Traian-Cristian Păcioianu, o apariție nouă în peisajul administrației locale din vecinătatea Piteștiului. Pentru Micești, cei 32 de ani au fost cam pierduți, fără realizări notabile.

5. Anca si Virgil Baciu - Primari cu nume grele au renunțat să mai candideze în 2024!

Anca Baciu lasă Primăria Corbi pentru viața de familie

În alte două administrații, surprizele au venit de la primarii tineri, care s-au dat la o parte de la comanda localităților în care au fost aleși pentru a face loc taților lor, de asemenea foști primari.

Despre cazul de la Corbi am scris chiar ediția trecută. Virgil Baciu și-a anunțat din nou candidatura, după ce fata sa, Anca Baciu, a decis să o lase mai ușor cu administrația. Motivul ține de viața personală, căci tânăra primăriță urmează să se căsătorească în toamnă și ar vrea să devină, cât mai curând, și mămică. Nu renunță de tot la viața politică, întrucât și-a asigurat un loc eligibil pe lista PNL pentru Consiliu Județean.

Victor si Aurel Balasoiu - Primari cu nume grele au renunțat să mai candideze în 2024!

La Rociu,  Victor Bălășoiu (re)pasează scaunul tatălui Aurel

La Rociu am asistat recent la o dublă surpriză: deputatul Aurel Bălășoiu, exclus din PSD, a trecut la cele liberale. Victor Bălășoiu, fiul său ales  primar la Rociu din partea PSD, a anunțat că nu mai candidează, lăsând drum liber tatălui mult mai experimentat.

Am stat un an și jumate fără răspuns de la PSD, în ciuda deciziei date de către justiție, care a demonstrat că fapta de care eram acuzat nu există. Voi candida la funcția de primar din partea PNL. Am avut o lansare frumoasă pe 4 aprilie, cu primiri călduroase. Oamenii știu activitatea mea de 43 de ani. Inclusiv pe durata mandatului de parlamentar am avut aceeași relație cu concetățenii mei, care au primit cu bucurie candidatura mea.”, ne-a declarat parlamentarul Aurel Bălășoiu.

Legat de retragerea fiului, acesta nu a dorit să comenteze, făcând niște aprecieri așa, cât să nu tacă:

Fiul meu a decis că nu candidează. A luat decizia în cunoștință de cauză. Eu nu amestec lucrurile, băiatul rămâne primar până în toamnă. El a comunicat PSD că nu mai candidează. Nu pot vorbi eu în numele lui de ce a decis asta.”

 

Foto: ediția tipărită.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Investiții de milioane de euro în infrastructura pentru educație a Piteștiului

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: