S-au dublat infracțiunile privind traficul și consumul de droguri

de | 05.11.2023 22:14 | Județean, Din ediția tipărită, Eveniment

  • Jandarmeria Argeș – 8.558 de misiuni în nouă luni

Cunoscuți în principal pentru atribuțiile în domeniul ordinii și al siguranței publice, dar nu numai, jandarmii sunt constant prezenți printre cetățeni, pentru a le asigura protecția, a preveni și constata faptele de natură penală. În primele nouă luni ale anului, structurile de ordine publică ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș au efectuat 8.558 de misiuni.

În cele peste 8.558 de misiuni au fost angrenați 21.399 de jandarmi, pentru asigurarea ordinii publice, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, misiunile executate în cooperare/colaborare cu alte instituţii, punerea în aplicare a mandatelor de aducere, prevenirea faptelor antisociale şi pregătirea antiinfracţională a populației, potrivit unui raport privind principalele activităţi desfăşurate şi rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în primele nouă luni ale anului 2023.

În aceeași perioadă, 84 de fapte de natură penală au fost constatate de reprezentanții Jandarmeriei Argeș. Cele mai multe, 58, au fost infracțiuni privind combaterea și prevenirea traficului și a consumului de droguri. Comparativ cu anul 2022, se remarcă o creștere a faptelor de natură penală constatate, de la 63 la 84, iar în ceea ce privește infracțiunile constatate în baza Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și a consumului ilicit de droguri, creșterea a fost de la 25 la 58 de infracțiuni. De menționat este faptul că printre făptuitorii depistați pe această linie infracțională au fost și minori.

Arefu și Rucăr – zonele cu cele mai multe sesizări privind prezența urșilor

Prezența urșilor în zone populate reprezintă o problemă cu care autoritățile și instituțiile competente se confruntă. În lunile ianuarie-septembrie, 500 de apeluri la 112 care anunțau astfel de situații au sosit la Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș. În județul nostru, cele mai dese semnalizări privind prezența ursului în zone populate au fost în comuele Arefu (urșii cerșetori de pe DN 7 C) și Rucăr, unde animalele sălbatice au provocat pagube în gospodăriile oamenilor. 370 de exemplare au fost alungate, 3 tranchilizate și relocate, patru împușcate și un exemplar eutanasiat. Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea și, având în vedere faptul că sunt imprevizibile, să nu le hrănească și să nu se apropie pentru a le fotografia.

700 de locuri disponibile în școlile postliceale pentru viitorii subofițeri jandarmi

La data de 18.10.2023, a debutat o nouă sesiune de înscriere în unităţile de învăţământ postliceal ale MAI. Pentru şcolarizarea viitorilor subofiţeri jandarmi fiind disponibile 700 de locuri, respectiv 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani, respectiv 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

Candidații au putut depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic în perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), la adresa de e-mail sru@jandarmeriaarges.ro.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează în conformitate cu dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare. Susținerea probei de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 7-13 decembrie 2023. Proba se desfășoară la centrul zonal de selecție, respectiv Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor este programată pentru data de 16 decembrie 2023. Proba se desfășoară la sediul unității de învățământ la care s-a înscris candidatul.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: „Mă revoltă gunoaiele care trafichează minori!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Jandarmeria Argeș