Alina Gorghiu: „Mă revoltă gunoaiele care trafichează minori!”

de | 05.11.2023 20:10 | Național, Din ediția tipărită, Județean, Politic

„Mă revoltă gunoaiele care trafichează minori” este mesajul dur lansat în spațiul public de Alina Gorghiu, ministrul Justiției și președintele PNL Argeș, după o amplă acțiune desfășurată de DIICOT săptămâna trecută pe raza județului nostru.

La data de 25 și 26 octombrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a trei persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori.

Timp de mai bine de un an, din luna mai 2022, inculpații au obligat patru minore, prin acte de violență psihică și fizică, să practice prostituția în mai multe locații de pe raza județului Argeș și Vâlcea. În timpul unor petreceri private, fetele erau drogate și constrânse să consume alcool, fiind ulterior obligate să întrețină relații sexuale contra cost cu mai mulți bărbați care participau la astfel de evenimente. Trei dintre victime se află sub măsuri de protecție socială.

Cinci percheziții au fost efectuate, iar în urma acestora au fost ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive amovibile de stocare a datelor, obiecte purtătoare de urme, precum și alte mijloace de probă. În urma propunerilor formulate de către procurori, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus măsura arestării preventive a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Victimelor le-au fost asigurate măsuri de sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, iar activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

Ca argeșeancă, ministru al Justiției, sunt direct preocupată de stoparea traficului de minori. Și revoltată de cazurile asemănătoare. Am fost inițiatoarea legii prin care traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală, sclavia şi tortura nu se mai prescriu.

 

De mai bine de un an de zile, patru fete minore, trei dintre ele aflate în sistemul de protecție socială, au fost exploatate de inculpați pentru a practica prostituția în mai multe locații din Argeș și Vâlcea.

 

Pe parcursul unor petreceri, victimelor li s-au oferit spre consum droguri și băuturi alcoolice, ulterior fiind constrânse fizic și psihic să întrețină relații sexuale. Inculpații au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Astfel de nenorociri nu au ce să caute în societatea românească”, a mai transmis ministrul Justiției.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Poliţist local din Piteşti, în comă după ce a fost lovit de un tânăr. Agresorul a fost REȚINUT!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole