Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general: Eu aici am venit cu hotărârea și siguranța că educația trebuie să evolueze!

de | 15.02.2024 15:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Dascăl, manager apreciat în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Argeș, dar și om politic, Dumitru Tudosoiu s-a făcut extrem de respectat de-a lungul carierei sale, confirmând încrederea colegilor profesori prin performanțele instituției pe care o conduce. Este una dintre figurile publice ale noii generații care se bucură de aprecierea comunității, având totodată perspectivele unei cariere de succes.

În copilărie și adolescență și-a dorit să fie din postura de adult într-un loc în care să poată face diferența, propunându-și să facă lucruri care să îi păstreze interesul viu și în care să poată aduce un plus. Păstrează aceleași principii și țintește spre echilibru și deschiderea către noi căi de a schimba lucruri în bine.

Planurile și pasiunile din adolescență s-au maturizat, cred că le-am dat între timp o formă mai concretă însă în jurul principiilor menționate; în adolescență mă identificam total cu pasiunea mea pentru baschet, acum pasiunea a rămas, dar am transformat-o în acțiuni care susțin și încurajează acest sport, iar jocul și antrenamentele sunt parte a relației cu fiul meu.”

Preluarea funcției de inspector general a fost un moment de răscruce, spune Dumitru Tudosoiu, aspirația de a face diferența căpătând deja un contur real.

Cu toții aducem ceva din noi în orice facem, iar eu aici am venit cu hotărârea și siguranța că educația trebuie să evolueze.”
Disciplina și asumarea au fost trăsăturile pe care inspectorul general le-a pus temelie în tot ce a făcut, alături de capacitatea de a evalua și a hotărî rapid, de deschiderea spre oameni, pozitivismul și dorința de a face lucrurile cu bun-simț. „Practicarea sportului în copilărie și în adolescență mi-a imprimat această deschidere spre evaluarea rapidă a situației «din teren» și luarea deciziilor.”

Dumitru Tudosoiu consideră că cea mai mare provocare a generației de manageri din care face parte este atitudinea celor orientați spre stagnare, indiferent din ce zonă profesională sau socială sunt. Spune că este greu să convingi pe cineva care nu are o mentalitate deschisă schimbării că evoluția nu vine din a face lucrurile în aceeași manieră.

Educația, cu tot ce reprezintă ea, este impactată de dinamica evoluției societății în general și aici mă refer la tehnologie, la provocările generațiilor tinere (consumul de stupefiante, abundența informațională, expansiunea rețelelor sociale, tehnologie consumată în exces, bătălia pentru atenție).”

Profesional, îndrăznesc să-mi cuplez energia, cunoștințele și pe toți cei care-i pot responsabiliza în lupta asta surdă și mută, invizibilă (pe alocuri) și foarte prezentă (din păcate) cu flagelul consumului/ dependenței de alcool, tutun și droguri. În egală măsură, poate ca urmare a celor trei factori de mai sus, dar și a unor libertăți prost înțelese, trebuie să activăm ferm împotriva bullyingului.”, descrie inspectorul școlar general provocările cu care debutează anul 2024 în misiunea publică pe care și-a asumat-o.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Iulian Călin, președinte PNL Ștefănești: Am făcut mereu ce mi-a plăcut și am încercat să mă comport ca un profesionist!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dumitru Tudosoiu

Ultimele articole