Iulian Călin, președinte PNL Ștefănești: Am făcut mereu ce mi-a plăcut și am încercat să mă comport ca un profesionist!

de | 15.02.2024 15:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Cu o formare profesională dedicată și cu o carieră deja bine conturată în domeniul sportului și al arbitrajului, absolvent al unei facultăți de kinetoterapie, Iulian Călin face parte din Asociația Județeană de Fotbal Argeș de șase ani, fiind și vicepreședinte al Comisiei de Arbitri și Observatori Argeș. Este parte a lotului divizionar de arbitri din 2008 și bifează un deceniu în ani la prima ligă.

Anul trecut a făcut și pasul către politică, îmbrățișând valorile și credințele Partidului Național Liberal, din dorința de a ajuta comunitatea din orașul Ștefănești și de a veni cu soluții la problemele cetățenilor alături de care trăiește.

Face parte din categoria tinerilor specialiști care și-au câștigat locul și respectul cuvenit în activitatea profesională asumată și care, acum, vor să facă un pas în față la nivelul comunității, să devină jucători activi pe scena publică, politică și administrativă, astfel încât să poată materializa viziunea lor, aspirațiile și nevoile generației lor, proiectele lor pentru o societate mai bună.

Iulian Călin vine, așa cum spuneam, din domeniul sportului, fiind inițial jucător de fotbal și dorindu-și să rămână în cadrul acestei familii. La început, arbitrajul a fost un hobby, spune Iulian Călin, o pasiune care s-a transformat în profesie până la nivelul Ligii 1.

Ceea ce mă gândeam că e un hobby devenise o realitate și a trebuit să mă comport și să mă pregătesc ca un profesionist. Planurile și pasiunile s-au mai schimbat de-a lungul anilor, mai ales că am făcut și pasul către sfera politică, un domeniu la care nu mă gândeam. În viață nu am avut momente de răscruce, nu am fost pus în situația în care să fiu nevoit să aleg ceva în detrimentul altui lucru. Am făcut mereu ce mi-a plăcut și am încercat să mă comport ca un profesionist”, mărturisește tânărul președinte de organizație PNL.

Analizând problemele și provocările generației de specialiști din care face parte, domnia-sa punctează lipsa tehnologiei în trecutul nu foarte îndepărtat, dar și unele diferențe de mentalități între generațiile care i-au predat ștafeta.

În domeniul atât de concurențial în care activează, acesta a dobândit prin muncă însușirile care l-au ajutat să performeze, tenacitatea, disciplina, pregătirea fizică și cea teoretică fiind primordiale.

La Pitești avem o pepinieră bună de arbitri, suntem mai mulți colegi la nivelul ligii întâi. Eu mă pregătesc ca un profesionist. Fac trei-patru antrenamente pe săptămână, cu un profesor de atletism. Ca să ai aspirații să devii un arbitru internațional, să fii pe lista FIFA, trebuie să stăpânești foarte bine și limba engleză. Este necesar să ai și puțin noroc în această meserie”, declară Iulian Călin.

De asemenea, și în sfera politică se documentează permanent și rămâne conectat zi de zi la nevoile oamenilor, pentru șanse de reușită cât mai mari.
Anul 2024 va fi unul greu, spune Iulian Călin, fiind un an în care va trebui să treacă prin mai multe etape de campanie politică.

Am mai multe proiecte realizabile, proiecte care pot fi duse 100% la bun sfârșit. Nu pot spune că îmi propun să fac ceva, iar eu și echipa mea să fim conștienți că nu putem realiza obiectivul respectiv. Este o nouă provocare pentru mine, dar alături de echipa mea sper să fac față cu brio acestei încercări.”, susține, cu multă energie pozitivă, domnia-sa.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Gabriel Tudor, președinte PNL Costești: Aș dori să construiesc o comunitate în care fiecare locuitor să simtă că este important!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Iulian Călin