Activitățile preventiv–educative continuă în școlile din Argeș

de | 15.02.2024 14:50 | Administrație, Județean

Reprezentanții IPJ Argeș anunță faptul că activitățile preventiv–educative continuă în școlile din Argeș. Numai în ultimele 24 de ore au beneficiat de aceste activități un număr de 495 de persoane.

Un număr de 461 de preșcolari, elevi de gimnaziu și de liceu, alături de 34 de cadre didactice s-au întâlnit ieri, 14 februarie cu polițiștii argeșeni.

Activitățile preventiv-educative din ultimele 24 de ore au fost desfășurate în cinci unități școlare, atât în mediul urban cât și în mediul rural. Scopurile acestor activități au fost de:

  • prevenire a evenimentelor rutiere, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație;
  • conștientizare a consecințelor asociate riscului de violență școlară în unitățile de învățământ;
  • cunoaștere a atribuțiilor și rolului meseriei de polițist pentru societate.

Totodată, polițiștii au prezentat și aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor.

Au fost prezentate elevilor și consecințe ale consumului și implicații legale ale traficului de substanțe cu efect psihoactiv, aspecte privind siguranța în mediul on-line, precum și aspecte privind traficul de persoane.

școli activități

Foto: IPJ Argeș

IPJ Argeș anunță că activitățile din ultimele 24 de ore au fost desfășurate după cum urmează:

– polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,C.D. Aricescu” din municipiul Câmpulung, beneficiari fiind 135 de elevi de liceu și 10 cadre didactice.

– polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din municipiul Pitești, beneficiari fiind 75 de elevi de liceu și 3 cadre didactice.

– polițiștii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Alexandru Davila” din municipiul Pitești, beneficiari fiind 25 de elevi de liceu și un cadru didactic.

– polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au desfășurat activități preventive la două unități de învățământ de pe raza de competență, astfel:
I. o activitate la Grădinița cu Program Normal ,,Căsuța cu Povești” din municipiul Curtea de Argeș, cu 76 de preșcolari și 8 cadre didactice;
II. o activitate la Liceul Tehnologic ,,Constantin Dobrescu” din municipiul Curtea de Argeș, cu 150 de elevi și 12 cadre didactice.

 

Foto: IPJ Argeș

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O femeie de 82 de ani din Costești a ajuns la spital după ce a fost mușcată de un câine

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș