După ce a fost admirată în Grădina Publică din Pitești a ajuns la Muzeul Național Bran

de | 26.09.2023 08:29 | Pitești, Cultură

Muzeul Județean Argeș anunță că expoziția intinerantă Tudor Vladimirescu – erou al renașterii naționale (1821-2021)”, care a putut fi admirată în Grădina Publică din Pitești, a ajuns la Muzeul Național Bran. Vernisajul expoziției va avea loc astăzi, 26 septembrie, ora 12.00.

Potrivit sursei citate, expoziția de fotografii, transpuse pe 44 de panouri a apărut din inițiativa Muzeului Județean Argeș și a fost realizată prin contribuția Complexului Național Muzeal Curtea Domnească – Târgoviște, a Muzeului Golești, a Muzeului Județean Gorj ,Alexandru Ștefulescu”, a Muzeului Municipiului București, a Muzeului Național de Artă al României, a Muzeului Național de Istorie a României, a Muzeului Olteniei – Craiova, a Muzeului Regiunii Porților de Fier și a Muzeului Romanaților – Caracal. Fotografiile înfățișează obiecte din perioada respectivă – arme de foc (pistoale cu cremene și cu percuție, puști), arme albe (iatagane), vestimentație bărbătească din epocă, portrete, sculpturi, busturi ale lui Tudor Vladimirescu, scrisori cu autograful lui, precum și Foișorul Curților Boierești de la Golești, acesta fiind locul unde conducătorul Revoluției de la 1821 și-a trăit ultimele zile de libertate, înainte de a fi prins și ucis de eteriști.

Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Biletul este de 5 lei. Concerte educative la Filarmonica Piteşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș

Ultimele articole