După plafonarea plăților cash, băncile anunță majorarea comisioanelor

de | 04.11.2023 21:32 | Național, Economic

După anunţul Guvernului privind plăţile cash, unele bănci au anunțat că măresc comisioanele la depuneri și retrageri de bani cash.

Banca Transilvania de exemplu a anunțat că majorează în special comisioanele pentru operațiunile cu numerar la ghișeu, după cum urmează:

  • retragerea de numerar de la ghișeu lei – de la 0,8% la 1%
  • retragerea de numerar de la ghișeu valută – de la 0,8% la 1%
  • depunerea numerar la ghișeu – de la 0,3% la 0,5%
  • plăți intrabancare cu OP la ghișeu – de la 5 lei la 10 lei
  • plățile intrabancare urgente cu OP la ghișeu – de la 16 lei la 30 lei

Pentru firme este anunțată o majorare a comisionul de administrare a contului de lei/valută de la 5 lei pe lună la 10 lei pe lună.

Totodată aflăm că în ceea ce privește comisionul de internet banking, acesta va crește la 25 de lei/lună de la 20 lei, însă include și mobile bankingul, care anterior se plătea separat.

Modificările anunțate de bancă le găsiți integral AICI.

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a anunțat o întâlnire cu principalele bănci și cu reprezentanți ai micilor întreprinzători pentru dezbaterea subiectului plăților în numerar. Aceasta va avea loc săptămâna următoare.

Totodată și Nicolae Ciucă, liderul PNL i-a cerut ministrului de Finanțe să facă o analiză a măsurii, potrivit Antena3 CNN.

 

Foto: Playtech

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Câciu: ”Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: