anchetaonline.ro

E OFICIAL! Italienii nu vor termina la timp drumul expres Pitești-Craiova!

de | 21.07.2022 16:28 | Știri, Eveniment, Județean

În cursul zilei de astăzi, joi, 21 iulie, premierul Nicolae Ciucă a anunțat primul eșec legat de proiectul Tronsonului 1. Acesta a precizat că drumul expres Craiova – Pitești nu se va finaliza la timp, precum era stabilit în perioada prevăzut în contract.

Sunt probleme pe care constructorul trebuie să le rezolve din punct de vedere al finanțării. Din graficul lucrărilor putem să ne dăm seama că nu vor fi finalizate la finele anului, așa cum e în contract”, a precizat premierul Ciucă.

Acesta a subliniat faptul că italianul Tirrena Scavi, cel care se ocupă de construirea Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Piteșt, a ajuns doar la 50% din stadiu fizic de execuție. Acesta dispune în prezent, doar de 17 km.

Mai mult de atât, chiar ministrul Sorin Grindeanu a inițiat rezilierea contractului pentru constructorul italian Tirrena Scavi, însă nu s-a întâmplat.

Termenele de execuție sunt deja depășite la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, iar mobilizarea lasă de dorit. I-am atras atenția constructorului italian că trebuia, încă de IERI să recupereze timpul pierdut! Termenul de finalizare al contractului este sfârșitul anului, iar constructorul a ajuns la doar 45% progres fizic! I-am atenționat că am schimbat cadrul legislativ și, în cazul unei rezilieri, putem să reluăm mult mai rapid proiectele cu alți constructori. Nu îmi doresc să se ajungă la rezilierea contractului, însă vreau ca toți constructorii să își respecte prevederile contractuale”, a subliniat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu în decursul lunii mai.

 

Sursa Foto Ziarul de Craiova

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Hoți la 20 de ani! Tineri din Ștefănești- reținuți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Craiova | Nicolae Ciucă | Pitești | Sorin Grindeanu