E oficial! Liber la terenul de sport din curtea școlii

de | 04.01.2023 14:56 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede ca elevii să aibă acces liber pe terenurile de sport din curtea școlii.

Prin urmare, copiii vor putea intra în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ. De asemenea, acces liber vor avea și tinerii cu vârsta de peste 18 ani, care sunt încă la liceu ori școală profesională, până la finalizarea studiilor.

Unitățile de învățământ vor avea patru luni la dispoziție pentru a pune la punct modul de utilizare a spațiilor, precum și un orar de acces. Totodată, vor fi introduse regulamente de funcționare, iar acestea vor fi afișate la exterior, într-un loc vizibil, dar și pe paginile de internet ale școlilor.

Inițiatorul legii, deputatul USR Tudor Pop, susține că elevilor trebuie să li se ofere șansa de a beneficia de activități recreative în condiții de siguranță.

Între riscurile obezităţii infantile, lipsa infrastructurii sportive publice şi dependenţa dată de ecrane, copiii trebuie să aibă opţiunea desfăşurării unor activităţi recreative în condiţii de siguranţă şi, pe cât posibil, cât mai aproape de casă. Curtea şcolii este locul ideal pentru a oferi copiilor şansa de a se îndrăgosti de sport şi mişcare.

Curtea şcolii este şansa unei copilării sănătoase. Salut susţinerea colegilor parlamentari şi solicit directorilor de şcoli şi autorităţilor locale să găsească voinţa şi resursele necesare pentru a permite copiilor accesul gratuit pe terenul de sport din curtea şcolii cu aceeaşi bunăvoinţă cu care găsesc soluţii atunci când închiriază contra cost sala de sport din şcoală”, menționa deputatul USR în expunerea de motive ale proiectului legislativ.

Foto GazetaSV.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole