E OFICIAL! Prețul benzinei a scăzut sub 8 lei!

de | 21.07.2022 18:01 | Știri, Eveniment, Național

Începând cu ziua de azi, prețul carburanților a scăzut sub 8 lei/l. Acești s-au ieftinit cu un procent record pentru ultimele luni, acela de 7-8%, asta însemnând o reducere de la 13-15 bani pe litru, chiar până la 50 de bani.

Astfel, după această ieftinire, la stațiile Petrom, prețul benzinei a coborât sub 8 lei pe litru, iar pentru motorină este undeva la 8 lei și 50 de bani pe litru. Prețuri similare erau și la MOL.

Totuși, este important de subliniat faptul că ieftinirile de la pompă se datorează scăderii cotațiilor țițeiului și produselor petroliere, dar și a scăderii cursului leu/dolar, precizează Asociația Energia Inteligentă. Totodată, alte cauze datorate situațiiei actuale sunt legate de creșterea capacității de procesare prin reluarea funcționării unor mari rafinării din regiune, un exemplu fiind cea a OMV de lângă Viena.

Chiar săptămâna trecută, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a făcut câteva declarații pentru Digi 24.

Prețul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a prețului la benzină. Ar trebui să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu prețul la benzină și apoi cu prețul la motorină”, a precizati ministrul. 

Așa ar fi corect, așa ar trebui să procedeze rețelele mari de benzinării, care ar trebui să fie corecte cu românii”, a adăugat acesta.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Update: Bărbatul dispărut din spital – a fost găsit!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole