Economia globală ar putea intra în recesiune, în 2023!

de | 10.01.2023 19:18 | Știri, Economic, Național

Banca Mondială anunță că anul 2023 ar putea aduce vești proaste privind avansul economiei mondiale. Totul se datorează majorărilor de dobânzi, a continuării războiului Rusiei în Ucraina şi a încetinirii motoarelor de creştere a economiei. Astfel, este de așteptat faptul ca economia mondială să intre în recesiune anul acesta, transmite Reuters, citat de Agerpres.

De asemenea, conform Digi24, instituţia prevede o creştere de 1,7% a economiei mondiale în 2023, el fiind în cel mai lent ritm din ultimii 30 de ani, făcând o excepție de recesiunile din 2009 şi 2020.

Totodată, instituția a înrăutăţit la 0,5% estimările privind creşterea economiei zonei euro şi a Statelor Unite în 2023.

Ţinând cont de condiţiile fragile economice, orice evoluţii adverse – cum ar fi o inflaţie peste aşteptări, reapariţia pandemiei de COVID-19 sau escaladarea tensiunilor geopolitice – ar putea împinge în recesiune economia mondială”, avertizează Banca Mondială.

Slăbiciunea creşterii economiei şi a investiţiilor se adaugă problemelor din sistemul de educaţie şi sănătate, dificultăţilor legate de infrastructură, schimbărilor climatice şi sărăciei”, a anunțat preşedintele BM, David Malpass.

 

Foto Economedia

Descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Burse de minim 1.000 de euro pentru studenții români

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: