Educați de mici să îngrijească plantele. Peste 100 de elevi au fost la serele din Pitești

de | 27.04.2023 09:40 | Știri, Administrație, Pitești

”Săptămâna verde” a fost o bună ocazie pentru mai mulți elevi piteșteni să învețe cum se produc florile plantate în orașul lor. Peste 100 de elevi și cadre didactice, de la școlile Traian, ”Ion Pillat” și ”Marin Preda”, au vizitat, în perioada 25 – 26 aprilie, serele din Pitești și au învățat despre întreg procesul de producție, creștere și dezvoltare a speciilor floricole.

Sursă foto: Primăîria Municipiului Pitești

Inginerii horticoli din cadrul societății Salpitflor Green SA au prezentat elevilor procesul etapizat de producție a florilor, de la sămânță la floare, aspecte legate de hrănire, boli și dăunători ai plantelor, precum și informații despre rolul plantelor, altul decât cel decorativ. Împreună cu elevii prezenți, au semănat, repicat, transplantat. ”Elevilor le-au fost oferite roadele străduinței lor – plantele transplantate, iar etapa de plantare definitivă va fi realizată de către elevi în grădinile lor, ținând cont de sfaturile primite în ceea ce privește îngrijirea și pregătirea plantei pentru plantare. Toți copiii au înțeles faptul că pentru a crește, a se dezvolta și a se înmulți, o plantă are nevoie de apă, lumină, temperatură și iubire. Porțile societății Salpitflor Green S.A. sunt deschise și pentru alte unități de învățământ, iar cei care doresc să se înscrie pentru vizitare o pot face, telefonic, la nr. 0248.217.050”, arată cei din administrația locală din Pitești în comunicatul transmis.

Sursă foto: Primăîria Municipiului Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De astăzi. Se pot ridica pachetele alimentare pentru copiii cu handicap și persoanele fără adăpost

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești