Educația digital. 80 milioane de euro pentru formarea cadrelor didactice

de | 17.01.2024 15:24 | Național, Economic

Ministerul Educației anunță că a pus în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte ”Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”!

Se alocă 80 milioane de euro pentru formarea a cel puțin 100.000 de cadre didactice în dezvoltarea competențelor-cheie pentru Pedagogie digitală, în special pentru formarea cadrelor didactice din zonele rurale și din alte medii defavorizate, care vor avea prioritate în selecția grupului țintă.

Solicitanți eligibili:

  • instituții de învățământ superior publice sau private, acreditate sau autorizate provizoriu;
  • furnizori publici sau privați de formare continuă.

”Cum folosim tehnologia în școală, de exemplu o tablă interactivă?

Digitalizarea în educație înseamnă nu doar infrastructură , ci și resursă umană pregătită să folosească resursele digitale, valorificându-le pentru a îmbunătăți predarea în funcție de disciplină. Până în septembrie 2025, vor fi formați peste 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale.

Alocăm 80 de milioane de euro pentru formarea profesorilor, cu prioritate a celor ce provin din zonele rurale și din medii defavorizate.

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte ”Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”.

Vă invit să trimiteți sugestii privind Ghidul lansat astăzi în consultare publică”, a scris ministrul Educației, Ligia Deca pe pagina de Facebook.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: officedirect.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Important pentru acești români. Pensiile sub 2.000 lei NU sunt supuse impozitării cu 10%

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei