anchetaonline.ro

Educația primește mai mulți bani

de | 13.12.2022 17:43 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Reprezentanții sindicatelor din domeniul învățământului au discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul Educației, Ligia Deca. Principalele teme au vizat salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

La discuții, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, au participat membri ai Cancelariei Prim-Ministrului și lideri ai Federațiilor “Alma Mater”, “Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ. Potrivit sursei citat prim-ministrul a arătat că Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației, în corelare cu importanța strategică acordată învățământului. Această abordare se înscrie în cadrul de susținere de care se bucură Proiectul România Educată, reflectată în pachetul Legilor Educației.

“Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică. Valoarea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflați la dispoziția țării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educației pentru anul următor cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani – aproximativ 50 de miliarde de lei”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit sursei citate.

Comisiile parlamentare reunite de buget, finanţe şi bănci au avizat favorabil astăzi, cu amendamente, bugetul Ministerului Educaţiei pentru anul 2023, cu 25 de voturi “pentru” şi 7 voturi “împotrivă”, conform Agerpres.

Sursă foto: gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prețurile în creștere. Zahărul, untul, uleiul și energia electrică, în topul scumpirilor

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: