anchetaonline.ro

Ei sunt tinerii care au fost în fruntea CJ Argeș pentru o zi!

de | 02.05.2022 18:41 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Consiliul Județean Argeș a răspuns proiectului lansat la inițiativa Fundației Naționale pentru Tineret – ,,Primar/ Președinte/ Prefect pentru o zi”, iar astăzi, trei tineri argeșeni și-au petrecut ziua alături de conducerea Consiliului Județean Argeș, fiind în postura de președinte/vicepreședinte CJ pentru o zi.

Andrei Pavel, Claudia-Maria Blîndu și Daniela – Gabriela Vîrnoiu au desfășurat în cadrul CJ Argeș activități ale unei zile obișnuite: operative, ședințe și discuții pe proiecte, întâlniri oficiale, deplasări în teren.

Ziua Internationala a Tineretului - CJ Arges (14)

Ei au fost întâmpinați, la începtutul zilei, de către președintele Ion Mînzînă și vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, care le-au urat bun venit și le-au vorbit despre instituția Consiliului Județean Argeș, atribuțiile funcțiilor executive, dar și domeniile de care se ocupă.

Tinerii au testat, la propriu, și fotoliile de președinte și vicepreședinte.

Ziua Internationala a Tineretului - CJ Arges (16)

Andrei Pavel, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu”, din Câmpulung, este căpitanul echipei de robotică Watt’s Up, care anul acesta a câștigat primul loc la faza națională a concursului de robotică First Tech Challeger.

Am participat la acest eveniment în care am fost președintele C.J. pentru o zi alături de alte două colege. A fost o experiență unică, foarte interesantă și foarte informativă. Am discutat despre cum se derulează activitatea în cadrul C.J., câte direcții sunt și cât de complicată și în același timp eficientă este activitatea. Am participat și la o încheiere de contract la Pediatrie și am mers și la situl din spatele Muzeului Județean. A fost super și sper să mai vin pe aici. Le mulțumesc tuturor care au făcut posibilă această participare” , a spus Andrei.

Claudia-Maria Blîndu, studentă la specializarea Artă Sacră a Universității din Pitești, este o tânără foarte creativă, comunicativă, perseverentă, muncitoare, dinamică și serioasă.

Ziua Internationala a Tineretului CJ Arges 17 - Ei sunt tinerii care au fost în fruntea CJ Argeș pentru o zi!

Am fost foarte onorată să îl întâlnesc pe dl. Marius Nicolaescu și să văd cum se desfășoară activitatea dânsului. Ne-a explicat toate procedurile. Am participat la ședințe împreună și mulțumesc foarte mult că ne-a arătat și partea de restaurare a Muzeului, pentru că sunt foarte interesantă de această parte. Consider că activitatea Consiliului Județean este una foarte complexă. Cred că dânsul are foarte multă experiență și acest lucru se vede” , a transmis studenta Universității din Pitești.

Daniela – Gabriela Vîrnoiu este elevă a Liceului de Arte „Dinu Lipatti”, din Pitești, la specializarea Arhitectură. Ea își dorește să urmeze o carieră în acest domeniu și s-a întâlnit și cu arhitectul șef al județului, dar și cu alți oameni care fac parte din această direcție, aflând astfel ce presupune munca într-o instituție precum CJ Argeș.

Astăzi a fost o experiență minunată. Am descoperit cu ce se poate confrunta un vicepreședinte de C.J. Din exterior lucrurile par simple, dar acestea sunt mult mai complicate. Am vizitat Spitalul de Pediatrie Pitești, unde am asistat și la o ședință, dar și Muzeul Județean, unde am văzut cum se restaurează Muzeul. A fost o experiență minunată și mi-a plăcut foarte mult și de domnii vicepreședinți și de colegii mei”, a mărturisit Daniela.

Ziua Internationala a Tineretului - CJ Arges

Mai mult, cei trei tineri au mers și pe teren, la Spitalul de Pediatrie, unde a avut loc predarea amplasamentului către constructor pentru proiectul “Extindere, modernizare și dotare spații Urgență”, un proiect al C.J. Argeș pe fonduri europene.

Ziua Internationala a Tineretului - CJ Arges (24)

De asemenea, au ajuns și la Muzeul Județean, acolo unde, de asemenea, CJ Argeș implementează un alt proiect pe fonduri europene.

Am avut plăcerea să mă întâlnesc la Consiliul Județean cu trei tineri care au fost, pentru o zi, simbolic, la conducerea instituției. Tineri frumoși, muncitori, inteligenți și cu rezultate deosebite la școală. Mi-a plăcut cu precădere răspunsul unuia dintre ei care, pe clasa a XII-a fiind, cu rezultate deosebite în IT și robotică, care ne-a spus că vrea să rămână în România. Știu că nu le oferim, ca țară, oportunitățile și uneori nici măcar sprijinul din alte țări și cred că trebuie să facem mult mai multe pentru tineri, mai ales pentru acești copii dotați care vor să rămână aici. Și sper ca ei să fie ajutați de cei care au ales să își înceapă cariera în străinătate, după ce vor reveni acasă. Avem nevoie de toate aceste energii și creiere pentru a clădi o Românie în primul rând așa cum ei își doresc. Pentru că, indiferent cât se mint unii și alții, indiferent de orgoliile unora, România este a tinerilor de azi” , a transmis Ion Mînzînă, președintele Consiliul Județean Argeș.

 

Ziua Internationala a Tineretului - CJ Arges (11)

 

Cum s-a descurcat Cătălina în funcția de prefect pentru o zi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges | Consiliul Județean Argeș | Ion Mînzînă | Marius Nicolaescu