La 21 de ani, expert în furturi din mașini! Tânăr din Curtea de Argeș, reținut

de | 02.05.2022 17:56 | Știri, Curtea de Argeș, După locație, După subiect, Eveniment

Un tânăr de 21 de ani, din Curtea de Argeș, a fost reținut de oamenii legii, după ce în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, a furat mai multe bunuri dintr-un autoturism.

El a profitat de faptul că autoturismul, care era parcat, fusese lăsat neasigurat. Astfel, a pătruns în interiorul mașinii și s-a „servit” cu tot ce a poftit.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au ajuns, în scurt timp, pe urmele lui. A fost depistat și luat la audieri, iar în urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că tânărul de 21 de ani a comis mai multe furturi în același mod de operare.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Prejudiciul a fost recuperat de către oamenii legii și restituit persoanelor vătămate.

Peste 600 de sancțiuni în 48 de ore

În perioada 29 aprilie-2 mai, polițiștii argeșeni au acționat pentru preîntâmpinarea evenimentelor negative.

Au fost aplicate 612 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei. Dintre acestea, 359 de amenzi au fost aplicate de către polițiștii Serviciului Rutier, valoarea lor fiind de 80.575 lei. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au avut în atenție:
-siguranța deplasării pe drumurile publice;
-fluidizarea traficului rutier pe principalele artere de circulație;
-prevenirea faptelor contra patrimoniului;
-prevenirea actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar veterinare, împreună cu structurile specializate;
-prevenirea faptelor care aduc atingere vieții și integrității fizice.

Pentru siguranța deplasărilor pe drumurile publice, aproape 50 de polițiști rutieri s-au aflat, zilnic, la datorie, alături de aproape 200 de polițiști cu atribuții privind ordinea publică, precum și polițiști din structurile de investigații criminale, economic, arme, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști ai altor structuri, care au intervenit, atunci când situația a impus acest lucru”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Foto descriptiv Autobild.ro

 

Așa mor oameni în trafic! Șofer de 22 ani- „luat” de radar cu 175 km/h

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş