anchetaonline.ro

Administrația locală din Mioveni și-a sărbătorit veteranii de război

de | 02.05.2022 17:41 | Mioveni, Administrație, Județean

Administrația locală din Mioveni i-a sărbătorit, săptămâna trecută, pe veteranii de război. Nu avea cum să nu-i adreseze un omagiu special generalului de brigadă (rtr) Constantin Năstase, ajuns la venerabila vârstă de 106 ani, mult timp fiind implicat în viața comunității prin prisma funcției de director al Culei de la Racovița, muzeu etnografic pe care, de altfel, l-a și fondat.

La venerabila vârstă de 106 ani, generalul de brigadă (rtr) Constantin Năstase păstrează încă vii amintirile grelelor lupte purtate pe frontul românesc, a momentelor petrecute în tranșee sub bombardamente la Cotul Donului sau bătălia de la Odessa. Ne bucurăm că astăzi, de Ziua Veteranilor de Război, i-am trecut pragul pentru a-i transmite respectul și aprecierea noastră, a comunității din Mioveni.

Suntem datori să arătăm recunoștința noastră acestor oameni care au pus dragostea de țară mai presus de viața lor. Generațiile viitoare trebuie să conștientizeze faptul că onoarea, demnitatea și curajul sunt valorile pe care această patrie le moștenește de la ostașii săi. În România, doar 1.748 veterani de război mai sunt astăzi în viață, dintre aceștia 40 în Argeș, dintre care doi în Mioveni.

Le urăm tuturor veteranilor de război sănătate și viață cât mai lungă!”, a transmis Alin Călinescu, directorul Centrului Cultural Mioveni.  

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Fostul sediu PDL din centrul Piteștiului – la un pas să devină CAZINOU!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni