El a fost bucătarul Reginei Elisabeta! Dezvăluiri privind viața la Casa Regală

de | 09.09.2022 22:50 | Știri, După subiect, Lifestyle

Mulți dintre oameni se întreabă cum este viața la Casa Regală a Angliei și ce obiceiuri avea Regina Elisabeta a II-a, care pe 8 septembrie, a trecut la cele veșnice.

Alți oameni sunt curioși despre preferințele culinare ale suveranei și ale celorlalți membri ai Casei Regale.

Câteva dintre aceste curiozități au fost satisfăcute cu ajutorul unui material apărut în Vice.com, în urmă cu aproximativ un an.

Enrico Derflingher, cel care ani de zile a fost bucătarul Casei Regale a Marii Britanii, a povestit despre cum este viața regilor și care sunt mâncărurile preferate ale monarhiei.

La vârsta de 26 de ani, Enrico a ajuns pe neașteptate la Palatul Buckingham.

Într-o zi, am citit un anunț al ambasadei italiene din Londra în Corriere della Sera. Era pentru un job de bucătar. După mai multe examene și teste, m-au sunat și mi-au zis că am câștigat competiția. Am ajuns în Londra și mi-au zis că în ziua următoare voi începe să lucrez ca bucătar al Casei Regale. Până atunci nu-mi spuseseră asta.”, a declarat Enrico pentru sursa citată.

Când și-a început treaba la Casa Regală, bucătarul avea sarcina de a supraveghea 8 bucătării și trebuia să respecte foarte multe reguli. De exemplu, nu avea de pregătit meniuri doar pentru evenimente, ci pentru fiecare zi a săptămânii, fiind făcut un meniu în fiecare zi de luni. Enrico povestește că o perioadă a locuit la Palatul Kensington, casa Prințesei Diana și a lui Charles, iar de foarte multe ori, se întâmpla ca la stabilirea meniului să își exprime și Lady Diana opinia.

Bucătarul a povestit că toate ingredientele cu care gătea proveneau de la ei, mai ales că Charles era un mare iubitor de horticultură. Inclusiv untul provenea de la vacile lor, ori carnea de la animalele vânate de familia regală.

enrico bucatar casa regala - El a fost bucătarul Reginei Elisabeta! Dezvăluiri privind viața la Casa Regală

De asemenea, viața gastronomică de la palat avea un program foarte strict.

La prânz mâncăm ceva rapid, apoi e ceaiul de la ora 5, apoi aperitivul și, la opt fără un minut, regina se așază la masă. Regula e că, atunci când regina se ridică de la masă, toată lumea trebuie să se ridice. Cina se încheie atunci când regina termină de mâncat. Dacă regina nu mai are chef să stea jos, trebuie să iei ultima îmbucătură și gata, cina se încheie în momentul acela.”, a povestit Enrico.

În ceea ce privește preferințele culinare, prinții Harry și William, care erau copii pe atunci, cereau deseori pizza sau hamburgeri. Prințesa Diana adora spaghetele, iar Charles pastele, ravioli și lasagna. Mâncarea preferată a Reginei Elisabeta era friptura de miel sau vită însoțită de salată. Într-una dintre ocazii, Regina l-a chemat îl sala de mese pentru a-i lăuda risotto-ul în fața musafirilor:

profimedia 0228019543 - El a fost bucătarul Reginei Elisabeta! Dezvăluiri privind viața la Casa Regală

M-a întrebat ce vreau în dar drept răsplată. Am cerut oala de alamă cu sigiliul reginei Victoria.”, a adăugat bucătarul.

Pe de altă parte, Enrico a dezvăluit că bucătarii Casei Regale nu puteau vorbi cu niciun membru al morarhiei dacă aceștia nu i se adresau.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Regina Elisabeta a II-a și-a purtat verigheta de căsătorie mai mult decât coroana!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Charles | Londra

Ultimele articole