Regina Elisabeta a II-a și-a purtat verigheta de căsătorie mai mult decât coroana!

de | 09.09.2022 09:41 | Știri, Eveniment, Național

Regina Elisabeta a II-a,  cel mai longeviv monarh din Marea Britanie, s-a stins din viață, în cursul serii de ieri, 8 septembrie, 2022, la 96 de ani, după 70 de ani de la domnia sa. Totuși, căsătoria sa cu Filip a durat timp de 74 de ani, până când acesta a decedat anul trecut, în aprilie, cu 1 an și jumătate înaintea reginei. Cei doi au marcat cea mai longevivă căsătorie regală din lume.

regina - Regina Elisabeta a II-a și-a purtat verigheta de căsătorie mai mult decât coroana!

Prințul Filip s-a născut în Grecia, însă familia acestuia a fost exilată când el era încă un copil. El a fost recunoscut drept Ofiţer în marina regală cu un umor tăios, plăcut nu de mulți oameni. De asemenea, în prezent, numele acestuia este cunoscut pentru actele caritabile.

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul Filip, Duce de Edinburgh a început încă din iulie 1939, atunci când regina avea doar 13 ani, iar el 18 ani. În acea perioadă prinţul Filip se înscria la Academia Navală Britanică și a intrat în Marina Regală britanică. Cei doi au început să corespondeze deși se cunoscuseră pentru prima dată în 1934.

Este știut faptul că nu a fost o poveste de dragoste la prima vedere, deoarece cei doi erau încă copii, însă

ELISABETA SI BARBATUL - Regina Elisabeta a II-a și-a purtat verigheta de căsătorie mai mult decât coroana!

 conform unui raport scris de educatoarea Elizabetei, Marion Crawford, care se numește „The Little Princesses,”, Filip îi era drag principesei încă de atunci, făcând-o să roșească.

Cei doi și-au scris 2 ani în timp ce acesta era în Cel de-al Doilea Război Mondial. După ce Fillip s-a întors, i-a cerut acordul regelui George al VI-lea pentru a se căsători cu Elisabeta.

Regele George nu a fost de la început de acord cu idila de dragoste dintre cei doi îndrăgostiți deoarece Filip are o moștenire germană. Aceștia chiar au încercat să rupă rădăcinile germane încă din Primul Război Mondial. Ei și-au schimbat chiar și numele de familie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Atât Regina Elisabeta cât și Filip, erau amândoi descendenți ai Reginei Victoria, care a fost căsătorită cu un bărbat din Germania. Însă, cu toate acestea, nici măcar Regele George nu a putut sta în calea căsătoriei celor doi.

regina maria - Regina Elisabeta a II-a și-a purtat verigheta de căsătorie mai mult decât coroana!

Prințu Filip și-a abandonat titlurile grecești și daneze, a devenit un supus britanic naturalizat și a primit titlul de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron Greenwich, cu calificativul Alteța Sa Regală chiar înainte de nuntă. Cei doi și-au unit destinele pe data de 20 noiembrie 1947. De asemenea, Prințul Filip a părăsit serviciul militar înainte ca Elisabeta să dobândească statutul de regină.

Din povestea lor de dragoste s-au născut patru copii: Prințul Charles, Prințul Andrew și Prințul Edward,și Prințesa Anne.

regina 1 - Regina Elisabeta a II-a și-a purtat verigheta de căsătorie mai mult decât coroana!

Cu ocazia aniversării de aur a celor doi, în 1997, Regina Elisabeta a declarat despre acesta că este o persoană care nu acceptă uşor complimente, însă este omul care i-a dat mereu putere.

Sursa Foto Mediafax

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Breaking News! A murit Regina Elisabeta a II-a

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Regina Elisabeta a II-a

Ultimele articole