O elevă de 15 ani a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe! Părinții fac acuzații grave

de | 26.01.2023 23:15 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

O elevă de 15 ani a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe! Părinții fac acuzații grave

O elevă, în vârstă de 15 ani, a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce a fost adusă pe picioarele ei la unitatea medicală.

Părinții spun că fata, Ștefania, nu avea probleme de sănătate grave și nu înțeleg cum s-a întâmplat nenorocirea.

Totul s-a petrecut în cursul zilei de 18 ianuarie, când fata a decedat după ce a făcut un al doilea stop cardiorespirator. Aceasta avea probleme de respirație, potrivit medicilor.

În data de 18.01.2023, ora 15,21 s-a prezentat la UPU o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturaţie oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză. În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susţinere a funcţiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19,10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată”, a transmis conducerea spitalului.

Însă, părinții Ștefaniei susțin că minora a intrat pe picioarele ei în spital, zâmbind, iar peste o oră a murit.

Cum a fost posibil să intre fata zâmbind la Urgență, iar peste o oră să moară”, a transmis tatăl fetei, potrivit Antena 3.

De asemenea, părinții spun că fiica loc a ajuns la spital în cursul zilei de luni, dar medicii nu i-au pus niciun diagnostic. Fata ar fi fost jignită de un cadru medical, care ar fi făcut-o obeză și isterică.

Medicul de la UPU i-a cerut să se dezbrace. Eu i-am dat jos tricoul, dar fetiței i-a fost rușine să își dea jos sutienul. Eu i-am zis la fetiță să se lase consultată. Apoi, medicul mi-a reproșat că fetița e obeză și isterică, cu o voce ridicată. Apoi, a urmat un EKG, iar eu l-am întrebat că ce ar putea să aibă. Iar medicul a spus să tac din gură. Apoi, medicul mi-a spus că are diabet și că o să fie internată. În ultimele clipe să audă fata că îi obeză și isterică… Nu pot să trăiesc cu cuvintele astea (…) Apoi, a venit un domn la mine și mi-a spus că fetița e resuscitată și să nu am prea mari speranțe”, povestește mama Ștefaniei.

În acest caz va interveni Colegiul Medicilor Satu Mare. Totodată, și alte comisii de specialitate vor face cercetări.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident mortal în Argeș! Un tânăr a decedat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: