Elevă din Pitești- Locul I pe ţară la două olimpiade, chiar de la prima participare!

de | 25.05.2022 20:05 | Știri, Cultură, Județean, Pitești

Ruxandra Pantazică, elevă în clasa a VII-a la Şcoala ”Mihai Eminescu” din Piteşti, a reuşeșit performața de a obține locul I la două olimpiae în mai puţin de o lună. Tânăra elevă a obținut premiul I atât la Olimpiada Naţională de Română, cât şi la Olimpiada Naţională de Cultură şi Spiritualitate Românească.

În luna aprilie, Ruxandra a obţinut premiul I la olimpiada naţională de limba şi literatura română la Târgovişte . La jumătatea lunii mai, după doar câteva săptămâni, Ruxandra a reuşit să mai câştige încă o dată premiul I, de data aceasta la Suceava, la olimpiada naţională de cultură şi spiritualitate românească.

Este o performanţă unică în istoria şcolii noastre. Îi mulţumim Ruxandrei pentru aceasta excepţională performanţă, pentru efortul, munca şi seriozitatea abordării performanţei şcolare la nivel de excelenţă”, spune profesorul Marian Haiducu, directorul Şcolii ”Mihai Eminescu” din Piteşti, una dintre cele mai bune din judeţul Argeş şi din ţară, care se mândrește periodic cu olimpici naționali.

Am avut parte de o pregătire continuă, din clasa a cincea si până acum. Acest fapt a făcut mai uşoară acumularea de informaţii, decât dacă aş fi început cu o lună înainte de olimpiade. În ciuda pandemiei, la şcoală orele au continuat cu aceeaşi seriozitate, ceea ce m-a ajutat să nu rămân în urmă, să nu-mi ies din ritm. Pregătirea a fost, într-adevăr, dificilă, dar doar muncind am reuşit să obţin aceste rezultate”, sunt cuvintele Ruxandrei Pantazică.

Ruxandra specificat faptul că olimpiada de limba şi literatura română, a fost mai grea. Pe lângă întrebările pe text şi compunerea creativă, s-au evaluat, de asemenea, si cunoştinţele gramaticale.Proba orală a fost dificilă, nu neapărat prin intimidarea pe care o simţeam când le priveam pe doamnele profesoare din comisie, ci prin exerciţiul în sine. Este greu să-ţi găseşti ideile în timp ce altcineva vorbeşte despre o altă temă”, adaugă Ruxandra.

Familia să, de asemenea, se mândrește cu roadele muncii fetei. În special sora sa mai mare, Viviana, este cea care a ajutat-o în pregătire si i-a fost alături în ultimele luni. Atât colegii de clasă ai Ruxandrei, cât și prietenii ei, s-au bucurat si au felicitat-o pentru munca depusă.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ambasadorul Iordaniei- vizită la Primăria Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole