Ar putea apărea un hipermarket nou pe Bulevardul Petrochimiștilor!

de | 25.05.2022 22:00 | Pitești, Economic

Piteștiul reprezintă o piață generoasă de consum. Nu degeaba marketurile și hipermarketurile rămân o afacere profitabilă. Un nou astfel de centru comerical ar putea apărea pe bulevardul Petrochimiștilor. Solicitarea unui studiu de oportunitate în acest sens a fost făcută în numele unei persoane fizice: Dobrescu Radu Robert.

Hipermarketul ar urma să aibă un parter înalt și un etaj parțial, iar în privința amenajărilor exterioare va avea nevoie de rampă de andocare, platformă parcare, spații verzi, drumuri, trotuare și padocuri pentru cărucioare.

Terenul pe care se dorește ridicarea construcției are o suprafață de 20.369 metri pătrați.

Cum sunt gândite spațiile de parcare are hipermarketului

Potrivit propunerii orientative de amenajare se va realiza un număr minim de 316 locuri de parcare, din care 269 menite să deservească hipermarketul propus și 47 locuri de parcare publice. De asemenea, în incintă vor fi prevăzute spații verzi și plantate, cu rol decorativ și de agrement, de minimum 5% din suprafața totală a terenului.

În ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Pitești s-a stabilit că este necesar să se prezinte oportunitatea realizării acestei investiții.

Pe 19 mai, abia s-a inaugurat un nou LIDL-ul pe strada Depozitelor!

Centrele comerciale au înflorit inslusiv în ultimii doi ani, fiind singurul business care a duduit și în perioada de lockdown a pandemiei. În această perioadă, retailerul german Lidl, de exemplu, și-a extins semnificativ rețeaua de magazine din județul nostru. A construit un supermarket la Ștefănești, unul în cartierul Trivale din Pitești și un al treilea pe strada Depozitelor, în zona CNCD. Cel din Trivale a fost inaugurat pe 24 februarie, iar pe data de 19 mai a avut loc marea deschidere a celui de-al cincilea Lidl din municipiul Pitești, aflat în imediata vecinătate a Parcului Lunca Argeșului.

Lidl Depozitelor

Foto: Mihai Carstea

Construirea centrului comercial a început în decembrie 2021 și a avansat rapid. Investiția depășește 8,5 milioane lei și a fost realizată de către un antreprenor argeșean, Energomontaj Group, societate de construcții de elită, cu sediul în Bascov. Suprafața pe care se desfășoară spațiul comercial, cu tot cu parcări, este de 8.700 mp, pe care sunt amenajate și 120 locuri de parcare. Expansiunea Lidl nu se oprește aici. Vor mai urma alte două magazine, proiecte care se află în stadiu incipient. Unul se va ridica în la Autogara Sud, pe terenul Astra SA, iar unul urmează în Bascov, la limita cu Piteștiul, pe locul fostului Service Iatsa.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un nou cartier de locuințe se pregătește în Pitești! 224 de unități locative!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Trivale

Ultimele articole