În „Săptămâna Verde”, peste 1000 de elevi în vizită la SC Apă Canal 2000 SA Piteşti

de | 26.04.2023 17:25 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Săptămâna aceasta în județul nostru se desfășoară programul „Săptămâna Verde”. Cu această ocazie societatea Apă Canal 2000 și-a deschis din nou porțile pentru elevii și cadrele didactice care au dorit să treacă pragul obiectivelor strategice ale societății.

apă canal

Sute de elevi, însoțiți de cadre didactice au vizitat zilele acestea SC Apă Canal 2000 SA Pitești, urmând ca până la sfârșitul săptămânii, numărul total de vizitatori, să ajungă la peste 1000.

apă canal

Elevii argeșeni sunt așteptați să viziteze obiective precum: uzina de apă Budeasa și stațiile de epurare din Pitești, Costești sau Topoloveni.

Prin aceste vizite aceștia ajung să afle lucruri noi, să învețe despre istoria alimentării cu apă a oraşului Piteşti, precum şi informaţii despre procesele de potabilizare a apei şi de epurare a apelor uzate menajere.

apă canal

Trebuie să precizăm faptul că societatea Apă Canal 2000 este alături de școlile din Argeș de 20 de ani.

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti este de 20 de ani alături de şcolile argeşene, de când desfăşoară Programul Educaţional Piky, participând activ la educaţia copiilor în ceea ce priveşte rolul şi importanţa apei, protejarea mediului înconjurător, respectul pentru natură.

 

Prin intermediul acestui program, elevii învaţă să preţuiască apa şi eforturile depuse pentru ca aceasta să le fie adusă la îndemână.”, transmit reprezentanții societății. 

apă canal

Cei care au trecut deja pragul societății au putut vizita obiectivele, parcurgând drumul apei de la tratarea acesteia cu reactivi, decantare, filtrare, dezinfectare cu clor şi pompare către staţiile de repompare a apei din municipiul Piteşti şi până la epurarea apei uzate, oprindu-se apoi şi la laboratoarele de apă şi apă uzată.

apă canal

Specialiştii noştri le-au oferit explicaţii elevilor şi cadrelor didactice, care s-au arătat interesaţi de procesele tehnologice de potabilizare a apei şi de epurare a apelor uzate.

 

Apa este cea mai prețioasă resursă a noastră, trebuie să o utilizăm mai responsabil!”, au mai adăugat aceștia. 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mascota Apă Canal împlineşte 20 de ani. Concurs de desene pentru elevi de Ziua lui Piky

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000