anchetaonline.ro

Elevii Liceului Iulia Zamfirescu vor să devină polițiști! Ziua Carierei la IPJ Argeș

de | 21.03.2023 14:47 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Mioveni

Elevii Liceului Iulia Zamfirescu vor să devină polițiști! Ziua Carierei la IPJ Argeș

Zi memorabilă pentru o parte din elevii Liceului Teoretic Iulia Zamfirescu, din Mioveni, care se află în ultimul an de studiu. Tinerii au fost prezenți, marți, la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș (IPJ Argeș), pentru a afla ce presupune meseria de polițist.

Elevilor li s-a făcut o scurtă prezentare a Poliției Române, de-a lungul istoriei și până în prezent, iar apoi au trecut la aspecte practice ale acestei meserii. În acest sens, șeful Biroului Investigații Criminale Pitești, președinte al Corpului Național al Polițiștilor – Filiala Argeș, un polițist cu experiență, le-a vorbit despre activitatea polițiștilor și despre multe cazuri de infracțiuni grave cu care oamenii legii s-au confruntat.

elevi iulia zamfirescu ipj 4 - Elevii Liceului Iulia Zamfirescu vor să devină polițiști! Ziua Carierei la IPJ Argeș

Foto IPJ Argeș

Tinerii au fost sfătuiți, de polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, despre cum pot să se ferească de pericole, astfel încât să nu devină victime sau autori ale unor infracțiuni.

În cadrul vizitei, polițiștii criminaliști le-au prezentat tehnici specifice de cercetare la fața locului și tehnica din dotare”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Mulți dintre elevii prezenți au mărturisit că își doresc să devină colegi ai polițiștilor. Astfel, le-a fost expusă oferta educațională, dar le-au fost prezentate și condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști.

 

 

elevi iulia zamfirescu ipj 2 - Elevii Liceului Iulia Zamfirescu vor să devină polițiști! Ziua Carierei la IPJ Argeș

Foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un tânăr din Mioveni a obținut cea mai mare medie de admitere la Academia de Poliție

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: