Elevii și studenții mai săraci vor putea primi bani în plus!

de | 09.06.2022 17:20 | Știri, Economic, Național

Atât elevii, cât și studenții, vor avea parte de un ajutor monetar din partea statului. Este vorba despre cei care nu beneficiază de resurse financiare suficiente care să le asigure strictul necesar cu privire la nevoile educaționale.

Listele cu cei selectați care vor beneficia de ajutor financiar pentru achiziționarea unui nou calculator au fost făcute deja publice. Pentru moment, numărul beneficiarilor de ridică aproximativ la 2.000, iar fiecare ajutor se ridică la suma de 200 de euro.

Ordinul ME nr. 3.947 este cel care a stabilit lista beneficiarilor pentru acest an. Aceasta a părut, luni, 6 iunie, în Monitorul oficial 552, iar fondurile ajung pentru 1.969 de persoane.

Conform Ordinului ME 3.020/2022, se poate depune contestație în cazul în care există nemulțumiri cu privire la lista persoanelor selectate. Contestațiile se depun până vinerea aceasta, 10 iunie.

De asemenea, calendarul integral pentru acordarea banilor este:

14 aprilie- depunerea cererilor și a dosarelor cu actele doveditoare ale imposibilității de achiziție pe cont-propriu,

  • 3 iunie- afișarea pe site-ul ME a listei persoanelor care vor beneficia de ajutorul financiar,
  • 6-10 iunie- depunerea contestațiilor de către persoanele nemulțumite,
  • 13-17 iunie- soluționarea contestațiilor depuse,
  • 16-31 august- eliberarea bonurilor valorice către persoanele care vor beneficia de ele,
  • 16 august-14 octombrie- achiziționarea de către beneficiari a calculatoarelor.

Conform Legii nr. 269/2004, persoanele din România care au vârsta cuprinsă până în 26 de ani, elevi sau studenți atât ai sistemului educațional de stat, cât și ai celui privat acreditat, au dreptul de a primi ajutorul menționat prin intermediul programului ”Euro 200”, relatează Romaniatv.net.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Reținut în Pitești! Înșela oamenii că îi cazează în Poiana Brașov!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole