anchetaonline.ro

PNL elimină supraimpozitarea contractelor part-time. Alina Gorghiu: Am semnat!

de | 13.02.2023 18:01 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Național, Politic

Parlamentarii PNL au depus, astăzi, o propunere legislativă pentru eliminarea supra-fiscalizării. Propunerea prevede ca baza de calcul pentru contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate acestora, în baza unui contract de muncă part-time, să fie reprezentată de venitul efectiv realiza, anunță liberalii argeșeni în comunicatul de presă transmis.

”Măsura supra-fiscalizării contractelor de muncă cu timp parțial a fost o măsură profund inechitabilă față de salariați și a produs deja efecte negative asupra pieței muncii din România. Zeci de mii de contracte de muncă cu timp parțial au încetat, a crescut munca la negru (mii de oameni rămânând astfel fără asigurări sociale de sănătate și fără contribuții la pensii) și au scăzut veniturile bugetare din contribuții de asigurări și din impozitul pe veniturile salariale. Măsura a fost introdusă după ce inițiatorul, respectiv Ministerul Finanțelor, a fundamentat-o în mod eronat, prezumând angajatorii și angajații ca fiind rea-credință”, se arată în comunicatul PNL Argeș.

”Legea va avea un impact bugetar semnificativ”

Astăzi parlamentarii PNL au depus o propunere legislativă pentru eliminarea supra-fiscalizării astfel încât baza de calcul pentru contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, să fie reprezentată de venitul efectiv realizat. Nu prin raportare la salariul de bază minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate.

”Sistemul fiscal trebuie să fie proporțional și echitabil pentru toți cetățenii români. Nimeni nu trebuie să fie taxat pentru venituri pe care nu le obține! Am semnat cu mare drag pentru această propunere legislativă extrem de necesară, mai ales că beneficiari vor fi și mulți argeșeni, de-ai mei. Legea va avea un impact bugetar semnificativ pozitiv pentru că se estimează o revigorare a înregistrării de noi contracte de muncă part-time (cu timp parțial) și o reducere substanțială a muncii la negru”, explică președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, potrivit sursei citate.

Foto

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PNL: Se apropie votul final pentru bugetul local al municipiului Curtea de Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș