Emisiuni numismatice. O monedă de aur și alta de argint

de | 28.12.2022 09:04 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Banca Naţională a României a anunț lansarea în circulație numismatică, începând de astăzi, o monedă din aur cu tema ”100 de ani de la nașterea lui Marin Preda” și o monedă din argint cu tema ”50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială”.

Aversul monedei din aur cu tema ”100 de ani de la nașterea lui Marin Preda” prezintă o compoziție inspirată de romanul „Moromeții” de Marin Preda, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „100 LEI”, anul de emisiune „2022” și stema României. Reversul monedei din aur redă portretul și semnătura lui Marin Preda și inscripția în arc de cerc „100 DE ANI DE LA NASTEREA LUI MARIN PREDA”.

Aversul monedei din argint ”50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială” prezintă Palatul Vechi al Băncii Naționale a României, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei din argint redă siglele Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale și inscripțiile „ADERAREA ROMANIEI LA FONDUL MONETAR INTERNATIONAL SI BANCA MONDIALA” și „50 ANI”. Monedele din aur și monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent. Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţurile de vânzare sunt: 2.900,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate; 480,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate. Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea ”Numismatica”.

Sursă foto: site BNR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Premieră în Pitești! Surpriză în noaptea dintre ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BNR

Ultimele articole