S-a stins din viața eroul argeșean, generalul Constantin Năstase!

de | 30.10.2023 08:25 | Județean, Importante, Lifestyle

Generalul argeșean, Constantin Năstase a decedat. Acesta avea 108 ani.

Născut la data de 3 iunie 1915 la Mioveni, a plecat la Ceruri tot din localitatea sa natală.

Constantin Năstase a absolvit Școala Normală „Carol I” din Câmpulung Muscel iar în anul 1938, a primit diploma de învățător în Pitești.

Acesta a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului.

După întoarcerea în țară, acesta urmează cursurile Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București, devenind ulterior profesor de matematică și fizică. Se pensionează în anul 1977

Anul trecut, Constantin Năstase a fost avansat de la gradul de general de brigadă (cu o stea) la gradul de general-maior (cu 2 stele), potrivit Wikipedia.

Suntem mai săraci de astăzi! S-a stins din viața eroul argeșean, generalul Constantin Năstase!

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și a plecat la Ceruri tot din localitatea sa natală, la vârsta de 108 ani.

Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumină!”, a transmis în urmă cu puțin timp, prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A murit Matthew Perry, starul din ”Friends”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole