Ea este cea mai tânără alpinistă care a ajuns pe Everest. Are 4 ani!

de | 16.01.2024 11:55 | Național, Lifestyle

Cea mai tânără alpinistă care a ajuns vreodată pe Everest este o fetiță de doar patru ani din Cehia.

Zara pe Everest

Zara este numele ei și are patru ani și cinci luni și a intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai tânără alpinistă care a ajuns în tabăra de bază a muntelui Everest.

Fetița a urcat împreună cu fratele ei de șapte ani, Saša și tatăl ei, peste 270 de km în condiții extrem de grele. Diferența de altitudine fiind de peste 20.000 de metri iar temperatura în unele zone cobora până la – 25 de grade.

Zara pe Everest

Zara este originară din Malaezia rurală iar pentru această drumeție a fost pregătită de familia ei cu o abordare parentală unică, în Himalaya.

Potrivit Mediafax fetița a parcurs anul trecut peste 2.200 de km în junglă prin plimbări zilnice de câte 5 -10 km, a fost învățată cu frigul și făcea băi în apă cu gheață.

Zara pe Everest

 

 

Sursa foto: Facebook Saša jede

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 46.000 de autoturisme DACIA vândute în România în 2023

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Everest