Etapa județeană. Concursul de chimie ”Raluca Rîpan” se susține la Pitești

de | 14.05.2023 16:29 | Știri, Administrație, Județean, Național, Pitești

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Argeș a publicat pe site-ul instituției anunțul de participare la Concursul de chimie ”Raluca Rîpan”. Etapa județeană se va desfășura pe 20 mai 2023, la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Pitești, iar înscrierea se poate fac e până la data de 18 mai.

Concursul de chimie ”Raluca Rîpan” se organizează pentru elevii claselor a VII a. Pot participa elevii din învățământul de stat și cel particular. Participarea la Concursul de chimie ”Raluca Rîpan” este individuală.

Este permisă utilizarea calculatoarelor neprogramabile

Accesul elevilor în sălile de concurs se va face pe baza carnetului de elev cu fotografia elevului, vizat pe anul școlar în curs, până în ora 9,00. Elevii vor susține câte o probă teoretică, cu durata de 3 ore. Proba va începe la ora 9.30. Elevii înscriși pentru această etapă vor avea la dispoziție, pentru rezolvarea subiectelor, 3 ore, din momentul în care au primit subiectele de concurs. Este interzis accesul elevilor, în sala de concurs, cu orice fel de materiale informative: manuale, culegeri, tabele periodice, caiete, etc. De asemenea, se interzice accesul, în sala de concurs, cu telefoane mobile. Este permisă utilizarea calculatoarelor neprogramabile. Punctajul minim pentru calificare la etapa națională este 50% din punctajul maxim al probei. La etapa județeană, contestaţia se face individual de către elev, prin cerere scrisă depusă la secretariatul unității de învățământ desemnată ca și centru de concurs. Contestațiile se fac pentru fiecare subiect la care elevul consideră că punctajul acordat de profesorii evaluatori este diferit de cel al propriei evaluări. Contestațiile se depun doar pentru propria lucrare. În urma rezolvării contestaţiei, punctajul iniţial al subiectului/ lucrării poate fi mărit sau micşorat.

Foto descriptiv. Sursă foto: Ziarul National.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Rezidențiat 2023. Sute de candidați, în concurs!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul Școlar Județean Argeș

Ultimele articole