Evenimente organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 24-28 aprilie

de | 24.04.2023 08:49 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle

  • Evenimente noi!

Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală sunt organizate de Centrul Cultural Pitești, în perioada 24-28 aprilie 2023.

Evenimentele pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.

Mai jos regăsiți lista evenimentelor stabilite pentru săptămâna aceasta:

LUNI, 24 aprilie

  • Prelegerea cu tema „Postmodernismul Contemporan și Drepturile Omului”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești, având-o invitată pe dr. Mihaela Stănciulescu, Consilier la Instituția Avocatul Poporului, eveniment care va avea loc luni, 24 aprilie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Dialogul cu tema „Cristina Onofre, o scriitoare cunoscută mai mult în Franța decât în România”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe scriitoarea Cristina Onofre, eveniment care se va desfășura luni, 24 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Dezbaterea cu tema „Despre viață, trăire și emoție în muzică”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe prof. univ. Codruţa Elena Oprea, luni, 24 aprilie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

MARȚI, 25 aprilie

  • Dialogul cu tema “Vise, reverii, vedenii”, în cadrul proiectului sub genericul “Personalități culturale piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe poetul, criticul literar Mircea Bârsilă, eveniment care va avea loc marți, 25 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Prelegerea cu tema „Prietenul nostru, Camus”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei Argeș, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe romancierul și jurnalistul Bedros Horasangian, eveniment care se va desfășura marți, 25 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Prelegerea cu tema “Pâinea și omul: o călătorie prin istorie”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, marți, 25 aprilie, de la ora 19.00.

 

MIERCURI, 26 aprilie

  • Prelegerea cu tema „Mihai Eminescu. Luceafărul. 150 de ani de la concepție. 140 de ani de la publicare (II)”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Teme culturale în emoții raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 26 aprilie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.

 

  • Prelegerea cu tema “Amplasarea benefică în stil Feng-Shui a locuințelor și a spațiilor de lucru”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng Shui”, coordonat de specialistul Sorin Dinu, eveniment care va avea loc miercuri, 26 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Prelegerea cu tema „Cele cinci etape ale iubirii. De ce rămânem blocați la etapa trei”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Clubul de lumină”, coordonat de scriitoarea și trainerul de dezvoltare personală Corina Caltan, miercuri, 26 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

JOI, 27 aprilie

  • Dezbaterea cu tema “Secretul Doctorului Eliade”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Clubul literar-artistic Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, eveniment care va avea loc joi, 27 aprilie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Prelegerea cu tema „De ce ne înșelăm des și în multe privințe?”, în cadrul proiectului sub genericul „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, scriitorul și jurnalistul George Smeoreanu, eveniment care va avea loc joi, 27 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Ediția din luna aprilie a proiectului cultural-educativ sub genericul „Confluențe literare”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, joi, 27 aprilie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

VINERI, 28 aprilie

  • Recitalul muzical sub genericul „Pulsații pop-rock de primăvară”, susținut de trupa Andrei&Adrian Tase, vineri, 28 aprilie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Prelegerea cu tema „Trei semnificații, o singură zi: 10 mai. 10 Mai 1866, 10 Mai 1877, 10 Mai 1881”,   susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc vineri, 28 aprilie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești