Captivi în Sudan! 22 de români cer evacuarea

de | 24.04.2023 08:40 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Captivi în Sudan! 22 de români cer evacuarea

Tensiunile din Sudan sunt în continuă creştere, în cea de-a doua săptămână de conflict, iar MAE a ridicat nivelul de alertă pentru călătoria în Sudan începând cu 17 aprilie 2023.

În acest context conflictual, 22 de cetățeni români au cerut să fie evacuați de urgență.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul evoluţiilor legate de situaţia de securitate din Sudan, task-force-ul interinstituţional pentru gestionarea situaţiei, activat din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu începând cu data de 16 aprilie 2023, şi-a continuat activitatea pentru sprijinirea şi acordarea de asistenţă cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Sudanului, în vederea evacuării în condiţii de siguranţă a acelora care au solicitat-o”, a transmis, duminică, MAE, într-un comunicat de presă relatează antena3.ro

Misiunea este una dificilă, deoarece sunt lupte aproape la tot pasul, dar reprezentanții MAE precizează ca depun eforturi pentru pentru identificarea și contactarea cetățenilor români din Sudan, dar și pentru a fi evacuați în condiții optime.

Reprezentanții MAE roagă cetățenii se adreseze urgent Ambasadei României la Addis Abeba și să comunice coordonatele proprii, pentru a putea fi contactați în caz de necesitate. De asemenea, cetăţenii români au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice +251 935 350 059.

Serviciile de asistență și protecție consulară pentru cetățenii români din Sudan sunt asigurate de Ambasada României la Addis Abeba (Republica Federală Democratică a Etiopiei), deoarece activitatea Ambasadei României la Khartoum a fost suspendată în anul 2021.

Momentan, la nivelul Ambasadei României la Addis Abeba, au fost contactați de misiunea diplomatică română, în vederea evacuării, 22 de cetățeni români și 4 membri de familie, cetățeni sudanezi susțin reprezentanții MAE.

Sursă foto digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr de 25 de ani căutat în baza unui Mandat European de Arestare – depistat în Argeș!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sudan

Ultimele articole