Evenimente noi cultural-educative și de dezvoltare personală – anunțate de Centrul Cultural Pitești

de | 21.08.2023 13:20 | Pitești, Cultură, Lifestyle

  • Evenimente noi în august la Pitești!

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 21 – 25 august 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
centrul cultural Pitesti
Lista evenimentelor anunțate de Centrul Cultural Pitești :
LUNI, 21 AUGUST
  • Prelegerea cu tema „Ființa, Existența și Ipostasurile în Gândirea Teologică și Filosofică Modernă”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, avându-l invitat pe părintele prof. univ. dr. Ion Popescu, preot, eveniment care va avea loc luni, 21 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MARȚI, 22 AUGUST
  • Prelegerea cu tema ,,Importanța amplasării ferestrelor într-o clădire. Neutralizarea săgeților otrăvite care se îndreaptă către ferestre”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng Shui”, susținut de specialistul în Feng Shui, Sorin Dinu, eveniment care va avea loc marți, 22 august, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema ,,Conștiința Globală”, în cadrul proiectului “Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-l invitat pe preotul ortodox Adrian Singurov, eveniment care va avea loc marți, 22 august, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MIERCURI, 23 AUGUST
  • Prelegerea cu tema ,,Cronică de teatru. Dramaturgul V. Butulescu: Urmuz (Dincolo de zid)”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul ,,Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 23 august, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema ,,Victor Papilian (1888-1956)”, în cadrul proiectului cultural-educativ “Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, eveniment care va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  •  Lansarea volumului de poezie cu titlul „Marmură și voie bună”, de M. C. Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, muzeograf, scriitor, dr. în istorie și cantautor de folk-hop, eveniment editorial care va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
JOI, 24 AUGUST
  • Prelegerea cu tema ,,Goana după euforia perpetuă”, în cadrul proiectului sub genericul ,,Vaccin Împotriva Virusului Manipulării”, susținut de sociologul, scriitorul, jurnalistul George Smeoreanu, joi, 24 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema ,,Perle de suflet în versuri, ancoră între literatură și destin”, în cadrul proiectului “Întâlniri Culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, având-o invitată pe poeta Ina Dumitrescu, eveniment care se va desfășura joi, 24 august, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Recital de poezie cu tema “Infinitul din noi!”, în cadrul proiectului sub genericul “Suflet pe Rime și Nuanțe”, coordonat de poeta și artistul plastic Loreta Din, joi, 24 august, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
În perioada 23-28 august va avea loc de asemenea și Tabăra Națională de Creație Plastică – Pictură, Grafică Pitești, ediția a VIII-a, eveniment organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România-Filiala Pitești.
La tabăra, care îl are drept curator pe artistul plastic prof. Daniel Preduț, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România- Filiala Pitești, participă șase artiști plastici consacrați: Alexandru Nicolae Ispas din Alba Iulia, Gheorghe Mosorescu din Brăila, Sorin Dumitrescu Mihăești din Pitești, Nicoleta-Cristina Cărare din Bacău, Ammar Alnahhas, cetățean român de origine siriană, stabilit la București, Florentina Carmen Ilinca Chițan, din Bacău.
Vernisajul expoziției realizate de invitați va avea loc luni, 28 august, de la ora 16:00, în holul Primăriei Municipiului Pitești. Potrivit regulamentului, participanții la tabără vor realiza câte două lucrări, care vor intra în patrimoniul Centrului Cultural Pitești.

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

23 august. Memorialul Închisoarea Pitești deschide o expoziție internațională

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: