Ex-judecător al Tribunalului Argeș, Magdalena Papaianopol, a devenit membru PUSL

de | 29.08.2022 09:00 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Politic

Anul 2021 a fost marcat de pensionările din justiție, fiind momentul în care foarte mulți magistrați au ales să se retragă din sistem. Printre aceștia s-a numărat și Magdalena Papaianopol, judecător cu grad de Curte de Apel în cadrul Tribunalului Argeș, delegată în funcția de președinte al Secției de conflicte de muncă și asigurări sociale în momentul pensionării. La mai bine de un an de când a încetat activitatea în instanță, domnia-sa și-a anunțat intrarea într-un partid politic, respectiv PULS.

Gheața fusese spartă de o altă colegă de breaslă, Mariana Vârgă, magistrat care a condus Tribunalul Argeș, și care, tot anul acesta, a devenit membru APP și a fost numită vicepreședinte al organizației la nivel național, alături de Constantin Udrea, fost judecător la Curtea Militară de Apel București, argeșean și acesta.

„Am decis să-mi ofer sprijinul unei formațiuni politice, asta după ce toată maturitatea mi-am petrecut-o în neutralitate”

Magdalena Papaianopol a fost, în mai multe rânduri, președinte al Biroului Electoral Județean Argeș, cunoscând astfel, îndeaproape, mecanismul alegerilor și structura partidelor, privind însă doar de pe margine. Acum este un membru activ al Partidului Umanist Social Liberal Argeș, condus la nivel județean de către Cătălin Gherzan.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, fosta judecătoare a și explicat de ce a ales această cale.

Dragi prieteni virtuali, vă mărturisesc că nu îmi este foarte ușor să scriu despre această împrejurare, dar o voi face. Am decis să-mi ofer sprijinul unei formațiuni politice, asta după ce toată maturitatea mi-am petrecut-o în neutralitate. Cei care mă cunosc mai bine știu despre ce vorbesc. De ce acum? Pentru că acum am libertatea să vorbesc. Și pentru că nu vreau să trăiesc într-o Românie tăcută. De ce mă alătur umaniștilor PUSL? Pentru că, simpatizantă a regalității fiind, așa cum în numeroase rânduri m-am declarat, consider că doctrina umanistă are numeroase elemente ce s-au regăsit de-a lungul vremii în suveranitățile monarhice. Nu sunt atât de naivă să cred că România mai are șansa revenirii monarhiei, de aceea trebuie găsită calea ca unele valori de bază ale societății noastre să se revigoreze. Iar lumea politică dă această șansă. Am spus cu ceva vreme în urmă că este timpul generației mele. Deci, să fie! Vă rog să nu mai tăcem, vă rog să nu mai lăsăm nonvalorile să ne conducă, vă rog să ne oferim șansa unui trai decent într-o Românie a noastră, nu a altora. Pare un slogan, dar cred că umaniștii pot fi o soluție.”, a scris Magdalena Papaianopol.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Președintele PUSL Argeș, Catălin Gherzan, avertizează asupra măsurilor urgente ce trebuiesc luate, pentru sprijinirea fermierilor români!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan