Un exemplar rar! O batoză a ajuns la Muzeul Golești

de | 27.02.2024 14:49 | Județean, Lifestyle

Poetul Dan Drăgoi a donat Muzeului Golești o batoză atrenată manual. Este o batoză din primele generații de batoze pe care, de acum înainte, vizitatorii o vor putea descoperi și admira la Muzeul Golești. Astfel de exemplare se făceau prin secolul al XIX-lea.

Batoza este o mașină agricolă care desface boabele din spice, din păstăi, din știuleți și le separă de celelalte părți ale plantei.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

”«Am făcut un pact cu timpul tău și cu tine,

Un pact cu memoria, un pact cu viața am făcut.

E dimineată, e primăvară, e soare, e bine,

Totul are un sfârșit, totul are un început» – este un fragment din poezia poetului Dan Drăgoi, din volumul ”Cireșe amare”, care s-a potrivit ca o mănușă gestului generos al domniei sale de a dona, într-o dimineață de primăvară, cu soare și cu mult bine, o batoză atrenată manual. Este o batoză din primele generații de batoze pe care, de acum înainte, o veți putea descoperi și admira la Muzeul Golești. Mulțumim poetului Dan Drăgoi pentru donație și pentru minunata prietenie pe care o poartă minunatului Muzeu Golești”, scriu pe pagina de Facebook cei de la Muzeul Golești.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Caravana cinematografică WARBOY ajunge sâmbătă la Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești

Ultimele articole