FABRICA DE DROGURI DIN ARGEȘ! A fost descoperită astăzi

de | 09.05.2024 16:10 | Județean, Eveniment, Importante

O grupare specializată în trafic internaţional de substanţe dopante a fost destructurată de poliţişti şi procurorii DIICOT. Materia primă era adusă din China şi India şi era prelucrată într-o fabrică ilegală din Argeş.

Polițiștii clujeni au efectuat astăzi 34 de percheziții în județele Cluj, Argeș, Ilfov și în municipiul București, dar și într-o unitate de penitenciar.

Descinderile au avut loc într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu substanțe dopante cu grad de mare risc, operațiuni ilegale cu precursori de droguri, trafic internațional cu substanțe dopante cu grad de mare risc, spălare de bani și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor DIICOT, în 2021, pe raza județului Cluj, 10 persoane au format un grup infracțional organizat, scopul acestuia fiind efectuarea de operaţiuni cu produse dopante cu grad de mare risc şi cu precursori de droguri, precum şi trafic internaţional cu produse dopante cu grad de mare risc.

Ulterior, gruparea s-a extins și în județul Argeș, unde au construit o adevărată fabrică de produse dopante de mare risc. Materia primă și utilajele erau aduse din China și India.

WhatsApp Image 2024 05 09 at 11.49.27 4 - FABRICA DE DROGURI DIN ARGEȘ! A fost descoperită astăzi WhatsApp Image 2024 05 09 at 11.49.27 - FABRICA DE DROGURI DIN ARGEȘ! A fost descoperită astăzi WhatsApp Image 2024 05 09 at 11.49.28 2 - FABRICA DE DROGURI DIN ARGEȘ! A fost descoperită astăzi

Preluarea, gestionarea şi confirmarea comenzilor de substanţe ar fi fost realizată de persoanele cercetate prin utilizarea mai multor site-uri create în acest scop.

Din cercetări s-a mai stabilit faptul că, prin intermediul mai multor societăți controlate de membrii grupului, care ar fi avut contracte de prestări servicii cu firme de curierat, ar fi fost livrate peste 29.000 de colete conținând astfel de substanțe pe teritoriul României, iar alte 200 au fost exportate în diferite țări.

WhatsApp Image 2024 05 09 at 11.49.27 1 - FABRICA DE DROGURI DIN ARGEȘ! A fost descoperită astăzi WhatsApp Image 2024 05 09 at 11.49.28 1 - FABRICA DE DROGURI DIN ARGEȘ! A fost descoperită astăzi

Suma spălată de  grupul infracțional organizat se ridică la aproximativ 2,1 milioane euro.

Alți membri au avut rolul de a falsifica contracte și facturi în scopul de a conferi o proveniență legală sumelor de bani obținute din trafic, de a pune la dispoziție conturile bancare în vederea depunerii/transferului de sume de bani rezultate din activitățile infracționale, de a depune și transfera bani în aceste conturi,  controlate și utilizate de lider.”, transmit procurorii DIICOT

Anchetatorii mai susțin că, în decembrie 2023, alți trei membrii – din aceeași familie – ar fi organizat procurarea, importul din Ungaria și transportul în România a 50 de kilograme de substanță psihoactivă (2-MMC), destinată comercializării, întreaga cantitate fiind depistată și indisponibilizată pe parcursul unei acțiuni de prindere în flagrant delict.

Foto descriptiv gorjonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

“Creativi și conectați”. Echipele de robotică din Argeș și-au expus creațiile la târgul de idei, proiecte și inițiative

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: