Ce faci când ești atacat de o haită de câini maidanezi. Fuga nu te salvează!

de | 23.01.2023 14:24 | Știri, După subiect, Eveniment, Lifestyle, Național

O țară întreagă a fost șocată de cazul Anei, femeia care a fost ucisă de o haită de câini, în timp ce alerga pe 21 ianuarie lângă Lacul Morii, din Capitală. Pentru a nu ajunge victimă într-o astfel de situație, specialiștii în dresaj vin cu câteva sfaturi utile despre cum trebuie să reacționăm când suntem încolțiți de o haită de câini.

”Totdeauna este bine să nu încercăm să gesticulăm, să țipăm, să nu atacăm câinele care vine spre noi, să încercăm să găsim un punct de sprijin, un zid, gard, o piatră foarte mare, care să îi arate haitei de câini că nu suntem vulnerabili. Să nu încercăm să îi ademenim, pentru că atunci vor intra într-o reacție mai agresivă pentru a se apăra. Vor lătra de la distanță la început, te vor avertiza că ești pe terenul lor. În momentul în care vor veni spre tine, cel mai important lucru e să nu fugi, că nu vei reuși să scapi”, a spus un instructor de dresaj pentru Digi24.

Totodată, unii specialiști în dresaj spun că utile ar fi aparatele care emit ultrasunete, care îi deranjează pe câini și spray-uri cu piper, care pot avea un efect puternic. O altă recomandare ar fi să nu privești câinele în ochi.

Foto descriptiv. Sursă foto: G4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ea este femeia ucisă de câini! Ana a fost atacată de maidanezi în aceeași zonă, anul trecut

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: