Senatorul Dan Bica: „Conacul Brătianu-Florica a căpătat statutul pe care îl merită”

de | 23.01.2023 14:21 | Știri, Cultură, Din ediția tipărită, Județean, Politic

Pe data de 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, liberalii au avut mai multe motive de sărbătoare, după cum a explicat chiar senatorul Dan Bica. Acesta este unul dintre cei care au contribuit la înființarea primului Muzeu dedicat „părinților” PNL, familia Brătianu, găzduit chiar de reședința lor din Ștefănești, Vila Florica.

La 33 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal, de Ziua Culturii Naționale, se împlinesc 3 ani de la promulgarea Legii nr.15/2020 privind înființarea Muzeului Național Brătianu, instituție publică de importanță națională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, cu sediul în Vila Florica (Ansamblul Conacului Brătianu – Florica), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș.

Din acel moment, Conacul Brătianu-Florica a căpătat statutul pe care îl merită.

Sunt mândru că am contribuit, atât în calitate de coinițiator, cât și prin intervențiile mele din ședințele Comisiei pentru cultură și plenului Camerei Deputaților, la adoptarea acestei legi.”, a fost mesajul transmis de către senatorul argeșean, Dan Bica.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: