Profesorul Petre Popa – donație de 10.000 euro pentru un Monument al Eroilor

de | 23.01.2023 14:17 | Știri, Cultură, Din ediția tipărită, Pitești

Autor al cărții „Argeș. Cartea eroilor”, editată în 1984, profesor universitar, istoric, fost viceprimar al Piteștiului, primul care a organizat aniversarea municipiului pe 20 mai 1988, doctor în științe istorice, fondator al Facultății de Istorie, Filozofie și Jurnalism, profesorul Petre Popa, la cei 88 de ani, își dorește un Monument al Eroilor, care să cinstească  memoria celor căzuți pe front, pentru patrie. Prezent la dezbaterea publică a bugetului, președintele Asociației Cultul Eroilor, Filiala Argeș, Ștefan Alexandrescu, a mărturisit că se află în sală de rușinea domnului profesor Popa, care va lăsa, prin testament, 10.000 de euro ca sponsorizare pentru realizarea unui Monument al Eroilor la Pitești.

„Cel din zona pieței este o rușine pentru orașul nostru. Știu că sunt puține zone publice care permit un asemenea edificiu, însă noi ne-am gândit în micul parc din capătul Căii Craiovei sau în locul acelei pietre din Piața Vasile Milea, unde am putea și să defilăm, să ne putem aduna fără să mai oprim circulația. Sau poate în Lunca Argeșului se poate găsi un loc. Oamenii vor să sponsorizeze, iar noi ne dorim un monument care să aibă vizibilitate.”, a declarat președintele Filialei Argeș a Asociației Cultul  Eroilor, Ștefan Alexandrescu.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: