S-au făcut primii pași pentru DJ 679. Fonduri pentru modernizarea unui nou drum județean

de | 06.02.2024 10:19 | Județean, Administrație

Infrastructura rutieră din Argeș este o prioritate în care se investește. De această dată, conducerea Consiliului Județean (CJ) Argeș vrea să modernizeze DJ 679, iar în acest sens a avut loc o ședință extraordinară în care s-au aprobat documentațiile necesare pentru modernizarea cu fonduri europene a acestui drum, cu o lungime de aproape 48 de km!

Luni a fost supus spre aprobare, în cadrul unei ședințe extraordinare, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice – faza PT, Deviz General și devize pe cheltuieli eligibile și neeligibile, Bugetul proiectului, Studiu privind imunizarea climatică și Studiul Do No Significat Harm (Evaluarea respectării principiului Do No Significat Harm) pentru obiectivul de investiții modernizare DJ 679. De altfel, modernizarea DJ 679 se va face pe traseul Păduroiu DN 67 B – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureţi – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla – Lim. Jud. Olt. Cu o lungime de 47,670 km, DJ679 este unul din cele mai lungi drumuri județene din Argeș care va fi modernizat cu fonduri europene în cadrul Programului Regional Sud Muntenia 2021 – 2027, cu un cuantum de 384.627.378 lei, anunță cei de la PSD Argeș în informarea publicată pe pagina de Facebook.

Investiția va fi finanțată pe axa din Prioritatea P4 – Dezvoltarea și ameliorarea unei mobilități naționale, regionale și locale sustenabile, reziliente la schimbările climatic, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere.

Sursă foto: Facebook PSD Arges

Ion Mînzînă

”Le mulțumesc colegilor din Consiliul Judetean Arges pentru munca depusă pentru acest proiect, mai ales că nu este unul singular, echipei de conducere, dar și consilierilor județeni pentru votul acordat pentru dezvoltarea județului.”, a explicat Ion Mînzînă, președinte al CJ și al PSD Argeș, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: CJ Argeș și Facebook PSD Arges

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: ”De la lună la lună, lucrările în șantierul din Găvana avansează”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș