Restricţii de circulaţie în Bulgaria, din cauza protestelor fermierilor

de | 06.02.2024 09:56 | Național, Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, unde, începând de astăzi, 06 februarie, vor avea loc proteste ale agricultorilor, care vor determina restricţii de circulaţie.

Acțiunile de protest vor avea loc în intervalul orar 10:00 – 12:00 și vor fi blocate drumurile principale şi punctele de frontieră din această ţară.

Astfel, MAE informează cetățenii români că vor fi blocate punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse, Vidin-Calafat, Silistra-Ostrov Călăraşi, Kardam-Negru Vodă şi Durankulak-Vama Veche.

De asemenea, producătorii agricoli bulgari intenționează să blocheze intersecții și segmente importante de drum în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia – Ruse, în dreptul localității Gorni Dabnik și în dreptul localității Lukovit.

În acest context, MAE recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia de la punctele de frontieră aflate la frontiera comună cu Republica Bulgaria, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel:

  • cu privire la situația zborurilor pe aeroportul Sofia – www.sofia-airport.eu;
  • cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg;
  • cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției “Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop;
  • cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției „Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg;
  • cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg;
  • cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510. De asemenea, cei care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republcia Bulgaria: +359879440758.

Totodată, Ministerul Afacerile Externe recomandă și consultarea paginilor web http://sofia.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro.

Cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție și aplicația “Călătorește în siguranță” (http://mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Foto descriptiv stirileprotv.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Permis anulat pe viață pentru șoferii beți sau drogați care produc accidente mortale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | MAE