Ea este femeia care a murit în accidentul feroviar de la Galați. Avea 53 de ani

de | 26.03.2023 13:25 | Eveniment, Național, Știri

Un accident feroviar grav a avut loc în sâmbătă seara în gara din Galați, acolo unde o locomotivă a izbit vagonul unui tren de călători.

Cauza accidentului ar fi fost sistemului de frânare al locomotive care s-ar fi defectat.

un accident tren feroviar

În urma impactului puternic au rezultat patru victime, Dintre acestea un bărbat a fost încarcerat și o femeie a intrat în stop cardio respirator. Din păcate aceasta a decedat la spital.

Femeia avea 53 de ani și era de profesie conductor de tren.

Reprezentanții CFR Călători au precizat că femeia a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal.

Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal.

 

CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis CFR Călători.

Printre persoanele care au transmis mesaje de condoleanțe s-au numărat și colegii de muncă.

Urmare evenimentului feroviar produs in Stația CF Galați Călători, colega noastră Gina Basoc, conductor tren la Comanda Galați și-a pierdut viața!

Încă un ceferist de nădejde, un OM valoros și un bun coleg moare la datorie!

Transmitem sincere condoleanțe familiei greu încercată de această tragedie! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul transmis de Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.

În urma acestui tragic accident și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook:

Totodată, ministrul Grindeanu a cerut verificarea infrastructurii feroviare și a mecanicilor din toată țară în urma accidentului feroviar.

În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea. În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate.

 

Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători.

 

De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete.”, a precizat ministrul Transporturilor.

 

Foto: Antena3 CNN

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR

Ultimele articole