Fiica ex-europarlamentarului Gabriela Zoană – admisă la 6 universități din SUA

de | 14.04.2022 13:11 | Județean, Lifestyle, Știri

Fostul europarlamentar de Argeș, Gabriela Zoană, este în culmea fericirii, cea care i-a generat o asemenea împlinire sufletească fiind unica sa fiică, Alexandra. Săptămâna trecută, aceasta a împărtășit cu prietenii o veste foarte importantă care decide viitorul fetei sale.

Maria-Alexandra, o tânără de 18 ani, a fost acceptată la nu mai puțin de 6 universități din SUA, instituții academice de top, respectiv IvyLeague: Cornell (New York State), UC, Berkeley San Francisco, UCLA (University of California-  Los Angeles), Boston College, Drexel Philadephia și Clarck University.

alexandra Dedu

”Ești o binecuvântare, fetița mea!”, i-a transmis Gabriela Zoană

„Alexandra, fetița mea, sunt extraordinar de mândră de tine și te felicit pentru performanțele tale!

(…) Am visat mereu și am îndrăznit să sper că tu, fetița mea, vei avea capacitatea să studiezi la una dintre cele mai bune facultăți din lume și ai reușit mai mult decât am sperat eu vreodată! Ai intrat la o universitate IvyLeague!!! O performanță uriașă pentru un copil din România, să fii selectată din milioane de copii excepționali. Cornell University te-a primit cu brațele deschise, copilul meu minunat!

Ai depus o muncă uriașă ca să ajungi aici, eforturile tale sunt recompensate de cele mai bune universități din lume! Anul trecut mi-ai dăruit bucuria de a fi acceptată la PreCollege de Brown University – tot o universitate IvyLeague. Ești o binecuvântare, fetița mea!

În primul rând, îți mulțumesc ție, copilul meu binecuvântat, apoi le mulțumesc tuturor celor care au crezut în tine, te-au apreciat, te-au motivat și te-au susținut. Daniela Bordei este acel profesor care ți-a văzut strălucirea, ți-a îndrumat pașii și te-a ajutat să performezi, alături de toți dascălii, prietenii și colegii ce i-ai avut partener de drum în viața ta.”, a scris Gabriela Zoană, fostul europarlamentar care a succedat-o pe Viorica Dăncilă în Parlamentul European, cu un mandat de doar un an și jumătate.

Fiica sa, Maria-Alexandra, și-a arătat încă de anul trecut dorința de a își efectua studiile universitare peste ocean. În vara lui 2021, când începeau vacanțele de vară pentru majoritatea elevilor din România, ea își începea epopeea americană. Inițial, a susținut bacalaureatul american (STA) la care a obținut un punctaj apropiat de maxim și a câștigat o bursă la PreCollege Program,în cadrul Brown University din Statele Unite ale Americii. Aici a studiat ”Introduction to US law and the way lawyers think”, călcând pe urmele mamei sale, care la bază este tot avocat, profesie la care a revenit după încetarea mandatului de europarlamentar.

Tot vara trecută a urmat și un stagiu de o săptămână la Washington, în Senatul american. După cum ne declara la acea vreme mama sa, Gabriela Zoană, Maria-Alexandra era singura româncă de la PreCollege Brown University.

Maria Zoana - Fiica ex-europarlamentarului Gabriela Zoană - admisă la 6 universități din SUA

Maria-Alexandra Dedu s-a remarcat atât prin rezultatele școlare, cât și prin cele artistice și manageriale. A studiat actoria și chiar a jucat în câteva piese, a avut o emisiune dedicată adolescenților, la Radio Guerrilla (pe care o concepea și prezenta), a organizat evenimente de talie internațională, cu oficialități de înalt rang. În CV-ul său regăsim și aptitudini de antreprenor, fiind inițiatoarea unui business cu lumânări hand-made.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SUA | Viorica Dăncilă