Film în premieră la Cinema „București”! Premiat cu Ursul de Aur!

de | 04.04.2024 13:03 | Lifestyle, Pitești

  • Invitație la film!

Cinematograful de artă „București” va proiecta sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18.00, în premieră filmul „Sur l’Adamant”.

Filmul este regizat de Nicolas Philibert iar în rolurile principale îi puteți vedea pe Mamadi Barri, Walid Benziane, Sabine Berlière și Romain Bernardin.

afis film 6 aprilie 2024

Documentarul spune povestea unor adulți care suferă de tulburări psihice și care sunt tratați într-un centru de îngrijire unic, pe o barcă situată pe Sena, în inima Parisului. Echipa care administrează central încearcă să reziste cât mai bine la deteriorarea și dezumanizarea la care sunt supuși, vrând nevrând, în urma actului medical.

Trebuie precizat că filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur. Din juriul care a acordat premiul a făcut parte actrița americană Kristen Stewart, dar și regizorul român Radu Jud

Filmul „Sur l’Adamant” a avut premiera în România pe 15 martie 2024.

Un bilet la acest film este 10 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

afis film  7 aprilie 2024

Duminică, 7 aprilie 2024, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul „Brâncovanu. Ecce Homo”.

Filmul este regizat de Dan Pița, în rolurile principale fiind Constantin Pușcașu, Daniela Nane, Dorel Vișan, Claudiu Bleonț, Marius Bodochi și Marius Stănescu.

Despre ce este vorba în acest film bazat pe un controversat caz real?

Acțiunea se petrece în primăvara anului 1714. Cel mai bogat bărbat din Europa, voievodul Constantin Brâncoveanu e mazilit. După 26 de ani pe tron, e obligat să plece spre Istanbul alături de întreaga familie pentru a-și dovedi nevinovăția. Călătoria spre capitala Imperiului Otoman devine un drum inițiatic pe care Brâncoveanu și cei 4 fii vor ajunge să ia o decizie care va marca destinul românilor pentru totdeauna…

Un bilet la acest film este 8 lei. Studenții și pensionarii  beneficiază de reduceri de 50% iar elevii de 75%.

 

Foto: Facebook

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cinematograful București | Vedea

Ultimele articole