Filmările de pe camerele de bord ar putea deveni probe la Poliția Rutieră

de | 20.10.2023 11:35 | Național, Eveniment

Un proiect de lege aflat în dezbatere publică vine cu schimbări importante în Codul Rutier. Astfel, Poliția ar putea folosi ca probe filmările din trafic, iar șoferii riscă să primească amenzi usturătoare și să rămână fără permis de conducere.

În urma acestui proiect, Poliția Română ar putea sancționa șoferii indisciplinați folosind ca probe filmările din trafic surprinse de camerele de bord și cele de supraveghere. Prevederea apare într-un proiect de lege aflat în dezbatere publică, relatează avocatnet.ro

Pentru sancționarea șoferilor indisciplinați în trafic, polițiștii vor putea utiliza, de asemenea, date de monitorizare a traficului rutier primite de la administratorii drumurilor publice.

Scopul acestui proiect este de a întări aplicarea legilor de circulație și de a introduce sancțiuni mai riguroase pentru șoferii care încalcă regulile.

Potrivit sursei citate, vor putea fi constatate și sancționate de polițiști, în baza înregistrărilor video primite, următoarele abateri:

sursă foto

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ion Georgescu rămâne în arest preventiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole