Filmul„Cold War” revine la Cinematograful „București”, sâmbătă, 18 februarie

de | 15.02.2023 13:30 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

 

Cinematograful „București” va proiecta sâmbătă,18 februarie 2023, de la ora 18.00, filmul „Cold War” („Războiul rece”; titlul original: „Zimnawojna”).

Filmul este regizat de Pawel Pawlikowski iar în rolurile principale se află Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza și Borys Szyc.

Este o coproducție Polonia, Franța, Marea Britanie și spune o poveste de dragoste petrecută în timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50.

filmul

Care este povestea filmului?

Un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună. „Războiul rece” este o poveste de dragoste improbabilă și totuși neobișnuit de puternică, între Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, de o parte și de alta a Cortinei de Fier

Un bilet la filmul „Cold War” are prețul de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

filmul

Totodată, duminică, 19 februarie, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul românesc „Capra cu trei iezi”, în regia lui Victor Canache.

În rolurile principale îi puteți vedea pe Maia Morgenstern, Marius Bodochi, SilviuCorbu, Răzvan Ilina și Antonio Gavrilă.

Despre ce este vorba în film?

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi).

Filmul este bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă) și îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

De precizat că prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

 

Foto: Cinematograful „București”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cinematograful București