Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii” a primit Premiul Queer Palm la festivalul de la Cannes

de | 25.05.2024 18:52 | Național, Lifestyle

Filmul românesc ”Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, a primit premiul Queer Palm la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

 Premiul se acordă anual unui lungmetraj care abordează personaje sau tematică LGBTQ.

f5ed1725 9c14 4ff3 9b64 7ce6ff3f916b - Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii” a primit Premiul Queer Palm la festivalul de la Cannes

Potrivit news.ro, cel care a preluat trofeul a fost regizorul Emanuel Pârvu. Prezentă la ceremonie a fost și Miruna Berescu, co-scenarista și producătoarea filmului.

În film este prezentată povestea unei familii din Delta Dunării care află că fiul este gay, iar în rolurile principale sunt Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, Ingrid Micu-Berescu şi Valeriu Andriuţă.

Juriul competiţiei de anul acesta a fost compus din: Lukas Dhont (regizor), Paloma (câştigătoarea Drag Race France), Jad Salfiti (jurnalist), Juliana Rojas (realizatoare de film, editor), Sophie Letourneur (regizoare, actriţă), potrivit sursei citate.

Foto: Facebook Trei kilometri până la capătul lumii

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mae, precizări despre situația românilor aflați în Noua Caledonie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cannes | Delta Dunării

Ultimele articole